2 Νοε 2011

Τα ίσια ανάποδα!

Aπο την Νέλη Κωστοπούλου (http://mailto:nkostopoulou@imako.gr)


Οι AntiGravity και Quantum yoga φέρνουν τα πάνω κάτω στο fitness

Παιχνίδια βαρύτητας στις αίθουσες διδαασκαλίας της AntiGravity yoga

Η yoga δεν είναι απλά μια μορφή άσκησης, είναι τρόπος ζωής. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι ακολουθούν τη φιλοσοφία της και λαμβάνουν καθημερινά τις θετικές επιρροές που έχει για το σώμα και το πνεύμα τους. Όμως η πραγματικότητα είναι πως στην εξελιγμένη της μορφή η yoga είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα εκγύμνασης. Η AntiGravity aerial yoga και η Quantum yoga, με σαφείς επιρροές από τη Φυσική, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εξέλιξης.

Τι είναι η AntiGravity Aerial Yoga;
Το όνομά της σου προδίδει τι να περιμένεις. Ετοιμάσου, λοιπόν, να πας αντίθετα στο νόμο της βαρύτητας ή να τον ακολουθήσεις και να γυμναστείς λειτουργώντας σαν ακροβάτης! Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε το 1991 στην Νέα Υόρκη από τον Christopher Harrison, ο οποίος είναι αθλητής της ενόργανης, χορευτής του Μπρόντγουεϊ και χορογράφος. Στόχος του ήταν να συνδυάσει την ενόργανη γυμναστική με την τέχνη και έτσι γεννήθηκε η AntiGravity Yoga γνωστή και ως “Suspension Fitness”. Ο συνδυασμός της ελεύθερης ταλάντευσης και της αίσθησης της μηδενικής βαρύτητας είναι τα δύο στοιχεία που κάνουν αυτή την yoga τόσο επαναστατική, μαζί βέβαια με τις εντυπωσιακές υφασμάτινες αιώρες από τις οποίες καλείσαι να κρεμαστείς και να βιώσεις μια εντελώς διαφορετική μορφή άσκησης.


Ανάμεσα στους celebrities που έχουν δοκιμάσει τα οφέλη της και έχουν χρησιμοποιήσει τις αιώρες του Harrison στα show τους είναι η pop τραγουδίστρια Pink η οποία εμφανίστηκε εντυπωσιακά κρεμάμενη στα Grammy Awards του 2010, εκτελώντας μια χορογραφία ενός μέλους της ομάδας του Harrison (την βλέπεις στη φωτό πάνω αριστερά). Και όταν η Mariah Carey ζήτησε τη δική της αιώρα για ένα της show, ο Harrison μεταμόρφωσε το πανί σε ένα γιγαντιαίο Μ, στη μέση του οποίου στεκόταν η τραγουδίστρια φορώντας φτερά πεταλούδας!

Βαθμός δυσκολίας
Μέτριος. Τα μαθήματα χωρίζονται αναλόγως την ηλικία και το επίπεδο του κάθε ατόμου και ακολουθούν την εξέλιξή του. Αυτό που μπορείς να περιμένεις κάνοντας AntiGravity Yoga είναι να επαναριθμηθεί το σώμα σου. Να ευθυγραμμίσεις την σπονδυλική σου στήλη, να ξυπνήσεις τις ορμόνες σου και να «λαδώσεις» τις αρθρώσεις, τους μύες και τα κύτταρά σου. Στόχος της είναι να αυξήσει την ελαστικότητά σου, να δυναμώσει τον κορμό σου, να βελτιώσει την κυκλοφορικό και λεμφατικό σου σύστημα, να νικήσεις τις φοβίες σου και να επαναφορτιστείς πνευματικά.

Πού μπορείς να την κάνεις
Σύμφωνα με το επίσημο site, σύντομα θα διδάσκεται και στην Ελλάδα! Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθήσεις το σχετικό βίντεο και να πάρεις μια ιδέα:




http://www.stylista.gr/