5 Νοε 2011

Ένα εύκολο σοκο-γλυκάκι για το Σαββατοκύριακο!

Κείμενο και συνταγές Βαγγέλης Δρίσκας, Φωτογραφίες Ανδρέας Ευσταθίου (http://www.driskas.com)


Το ετοιμάσαμε στο σεμινάριο Hands On Ζαχαροπλαστικής αυτή την εβδομάδα


Την Τετάρτη, μια παρέα 10 ατόμων συναντηθήκαμε στην Driskas Test Kitchen by Cook-Shop για ένα 3ωρο μάθημα ζαχαροπλαστικής όπου όλοι μαζί ετοιμάσαμε βήμα-βήμα αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake, μους σοκολάτας με τραγανό topping, λιβανέζικο κιουνεφέ και σοκολατένια παστάκια.
Τα τελευταία είναι μια πολύ ωραία ιδέα αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα γλυκό για το Σαββατοκύριακο που δεν απαιτεί πολύ κόπο ή χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει απόλυτα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς choco-fans! Ιδού η συνταγή:



Σοκολατένια παστάκια
Υλικά για 24 παστάκια

Για το κέικ:
100 γραμ. αμύγδαλα τριμμένα
125 γραμ. βούτυρο
4 αυγά
250 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
100 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη
300 γραμ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
60 γραμ. μέλι
60 γραμ. βούτυρο

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το μείγμα της κουβερτούρας. Αδειάστε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί με διαστάσεις 20*20 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και κόψτε το σε 24 ορθογώνια κομμάτια.
Ετοιμάστε την επικάλυψη: Βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το μέλι, ρίξτε την κουβερτούρα, αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί και ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Περιχύστε τα κομμάτια του κέικ με το γλάσο. Μπορείτε να διακοσμήσετε τα παστάκια με αποξηραμένα τριανταφυλλάκια, νιφάδες από καρπό κακάο (θα τις βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), ξύσμα πορτοκαλιού κλπ


Tip: Αν δεν σκοπεύετε να καταναλώσετε τα παστάκια την ίδια μέρα, σας προτείνω να τα σιροπιάσετε ετοιμάζοντας ένα σιρόπι με αναλογία 1/2 κιλό ζάχαρη με 1/2 λίτρο νερό, το οποίο θα βράσετε για 5 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα τα κρατήσετε μαλακά ακόμα και όταν τα βάλετε στο ψυγείο.

Info: Για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα των σεμιναρίων, κάντε κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.driskas.com

http://www.stylista.gr/