4 Οκτ 2011

Κινέζικο fried rice


Είναι το πιο απλο, αλλά και νόστιμο πιάτο από την κινέζικη κουζίνα! Ετοίμασέ το και απόλαυσέ το στο λεπτό...


Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. σογέλαιο, ή όσο χρειάζεται
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce, αναλόγως με τη γεύση που θέλετε
  • Προαιρετικα - Κομματάκια βραστού κοτόπουλου ή βραστές γαρίδες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1 Βράσε το ρύζι σε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλό θα ήταν να τα σουρώσεις πριν παραβράσουν
  • 2  Άφησε το ρύζι στην άκρη να κρυώσει
  • 3  Καλύτερο θα ήταν να το ετοιμάσεις σε wok, αν πάλι δεν έχεις δοκίμασε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Βάλε 2 κ.σ. λάδι να κάψει και πρόσθεσε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν σαν σπασμένη ομελέτα
  • 5  Αφαίρεσε τα αυγά και καθάρισε το τηγάνι, βάλε το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε το ρύζι και το κρεμμυδάκι και σόταρε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Πρέπει να γίνει σπιρωτό
  • 6  Πρόσθεσε την σος σόγιας και αφού ζεσταθεί όλο το μέιγμα καλά και επίστρεψε την ομελέτα και σέρβιρε
  • 7  Αν θέλεις πρόσθεσε το ψημένο κοτόπουλο και τις γαρίδες      

  • http://www.tlife.gr