3 Οκτ 2011

Η ανεργία «σκοτώνει» τον… γάμο!

Μπορεί οι παλιοί να λένε ότι ο γάμος ότι σκοτώνει τον έρωτα αλλά μάλλον οι νεότεροι θα δυσκολευτούν να το διαπιστώσουν… εμπειρικά.

Γιατί αυτό; Διότι σύμφωνα με έρευνα του Forbes Woman, 3 στις 4 γυναίκες (75%) αρνούνται να παντρευτούν έναν άνδρα εάν αυτός δεν εργάζεται! Παράλληλα, το 65% δηλώνει ότι ακόμη κι αν είχε δουλειά δε θα προχωρούσαν στο μεγάλο βήμα εάν ήταν άνεργες!

Το περίεργο είναι όμως ότι το 91% από τις ερωτηθείσες απάντησαν πως θα παντρεύονταν από αγάπη και όχι εξαιτίας των χρημάτων!

«Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός πως οι γυναίκες δίνουν πολύ μεγαλύτερη βάση στην αγάπη απ΄ ότι στα χρήματα και εντούτοις δε θα παντρεύονταν εάν αυτές ή ο μέλλων σύζυγός τους ήταν άνεργος. Μία δουλειά μπορεί να βοηθήσει ή να χαλάσει τη μακροβιότητα μίας σχέσης και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ξεκάθαρα τι σημασία της καριέρας στις σχέσεις» τόνισε η Μέγκαν Κάσερλι, δημοσιογράφος του Forbes Woman.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα, το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα εγκατέλειπε την καριέρα της για την οικογένεια εάν της το ζητούσε ο σύντροφός της, ενώ το 77% πιστεύει ότι μπορεί να συνδυάσει μία επιτυχημένη καριέρα και μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Τέλος, σχεδόν μοιρασμένες είναι οι γυναίκες όσον αφορά το εισόδημα του συζύγου: το 50% απάντησε ότι θα παντρευόταν κάποιον που βγάζει αρκετά λιγότερα ενώ το 41% απάντησε αρνητικά.
http://www.star.gr