11 Οκτ 2011

Έκρηξη στο Μαρί: τρείς μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ομάδα αγανακτισμένων/αφυπνισμένων πολιτών συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, όπου παρέμεινε μέχρι τις 6 παρά 10 σήμερα το πρωί, ώρα που σημειώθηκε η φονική έκρηξη.
Επί 13 ώρες, 13 άτομα με φωτογραφίες των θυμάτων, βρίσκονταν εκεί, συμβολίζοντας τη λαϊκή απαίτηση γι' απονομή δικαιοσύνης και δικαίωση των νεκρών. Την ώρα της φονικής έκρηξης 13 περιστέρια αφέθηκαν στον ουρανό, συμβολίζοντας την ελεύθερη σκέψη, με την οποία, όπως τονίζουν, θα πρέπει να λειτουργήσουν όσοι είναι επιφορτισμένοι με το βάρος του καταλογισμού ευθυνών.
Ολονύχτια πορεία από το Προεδρικό μέχρι το Μαρί πραγματοποίησε, εξάλλου, ομάδα 13 ατόμων. Η πορεία ξεκίνησε στις 4.50 το απόγευμα έξω από το Προεδρικό και τερμάτισε στις 6 στον τόπο της τραγωδίας. Τους πεζοπόρους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταν και συγγενείς θυμάτων, συνόδευε ιδιωτικό ασθενοφόρο, που μίσθωσαν εθελοντές για περίπτωση ανάγκης, αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.
Οι αγανακτιμσένοι/αφυπνισμένοι πολίτες ενημερώνουν ότι οι εκδηλώσεις στο προεδρικό ολοκληρώθηκαν με το πόρισμα Πολυβίου, αλλά μέχρι τη συμμόρφωση του έκπτωτου, κατά την έκφρασή τους, προέδρου, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη Βουλή. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, από τις 4:30 το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της ολομέλειας του Σώματος.

http://sigmalive.com