16 Σεπ 2011

New York Fashion Week: Female Power

από την Αφροδίτη Γκόγκογλου


Τα shows των Tory Burch, Rodarte, Vera Wang



Tory Burch
Στο πρώτο της prêt-a-porter show, παρουσίασε μία συλλογή εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1920 - συγκεκριμένα από τη θεατρική παράσταση Gatz (που είναι βασισμένη στον Μεγάλο Γκάτσμπι), τον πίνακα «Οι Λουόμενοι» του Πικάσο και τις φωτογραφίες της Deauville του Jacques Henri Lartigue. Η σχεδιάστρια έδειξε στην πασαρέλα «φορέσιμα» ρούχα με πιο «αντισυμβατικές» λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα λεπτομέρειες από ψάθα. Η χρωματική παλέτα της Burch κινήθηκε κυρίως στις αποχρώσεις του τυρκουάζ και του κοραλλί, με διακριτικά φλοράλ prints που ενίσχυαν την feminine αίσθηση σε όλα τα outfits. Για τις πρωινές εμφανίσεις, η σχεδιάστρια συνδύασε διαφορετικά μεταξύ τους υλικά, όπως πλεκτά από χρυσό νήμα με φούστες από σιφόν και λαμέ ύφασμα. Ενδιαφέρον είχαν και οι απογευματινές και βραδινές εμφανίσεις, που ήταν κυρίως φορέματα από σιφόν ή παγιέτες στις αποχρώσεις του λευκού και του μπλε.



Vera Wang
Εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η Wang έμεινε πιστή στην παραμυθένια αισθητική της, προσθέτοντας όμως ένα ψυχεδελικό twist, αφού τα outfits που παρουσίασε ήταν νεανικά, edgy φορέματα που λίγο θύμιζαν τα ογκώδη, ρομαντικά νυφικά χάρη στα οποία έχει γίνει διάσημη. Το σπορ στυλ συναντήθηκε με το Βικτωριανό, σε εμφανίσεις στις αποχρώσεις του εκθαμβωτικού λευκού, του γκρι, του πράσινου της μέντας, του ροζέ, του φούξια και του έντονου μπλε. Από τις εμφανίσεις δεν έλειψαν οι «εκρήξεις» γραφιστικών prints, αφηρημένου σχεδίου και χρώματος.



Rodarte
Η συλλογή των αδερφών Mulleavy είχε τις ενδείξεις που χρειάζονταν για να καταλάβει κανείς ότι το σχεδιαστικό δίδυμο βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η επιθυμία του για εμπορικότερα ρούχα είναι, πλέον, πιο έντονη απ’ ότι στο παρελθόν - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι έτοιμο να βάλει την δημιουργικότητά του σε δεύτερη μοίρα. Με έμπνευση από τον Van Gogh (πρωταγωνίστησαν τα prints από ηλιοτρόπια, αστέρια, αφηρημένες πινελιές και τα έντονα χρώματα), οι δημιουργίες των δύο σχεδιαστριών ήταν outfits σε εκπληκτικά χρώματα, φτιαγμένα με μεγάλη φαντασία. Τα μεγάλα κίτρινα ηλιοτρόπια κοσμούσαν «παραμυθένια», αιθέρια layers από σατέν και μετάξι, κάνοντάς τα να φαίνονται ακόμα πιο «ελαφριά». Και ενώ όλη η αίσθηση της συλλογής ήταν χαρακτηριστική των συλλογών των Rodarte (φορέματα από διπλωμένα και τσαλακωμένα layers, πλισέ φούστες, κρουαζέ μπλούζες και ίσια παντελόνια), το οπτικό αποτέλεσμα ήταν απολαυστικότερο από κάθε άλλη φορά. Το συμπέρασμα είναι ότι, εάν οι Mulleavy αποφάσισαν να «συμβιβαστούν», το έκαναν με πολύ σωστό τρόπο, που σίγουρα θα αφήσει πολύ ευχαριστημένους και τους retailers τους.

http://www.stylista.gr/