28 Σεπ 2011

Milan Fashion Week: Salvatore Ferragamo, Missoni

από την Αφροδίτη Γκόγκογλου


Τι πρότειναν δύο μεγάλοι ιταλικοί οίκοι για την επόμενη σεζόν


Salvatore Ferragamo



«Ελεγχόμενο χάος», ήταν η περιγραφή του Massimiliano Giornetti σχετικά με την συλλογή του οίκου Salvatore Ferragamo για την σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2012.



Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε τα υπερβολικά στοιχεία των early 80’s, επαναπροσδιορίζοντας κάποια από τα κλασικά prints τροπικών τοπίων και βλάστησης της ζούγκλας, από τα μαντήλια του οίκου, βάζοντάς τα να κοσμούν ολόσωμες φόρμες disco αισθητικής, ντραπέ και ασύμμετρα φορέματα και τοπ.



Υπήρξαν καλές στιγμές- ένα αέρινο, βραδινό φόρεμα, ένα κόκκινο cocktail dress με τονισμένη μέση και ένα κοστούμι μωβ χρώματος, από μετάξι, συνδυασμένο με μία μπλούζα στο χρώμα της magenta (που θύμισε την θρυλική εποχή του Yves Saint Laurent). Σε γενικές γραμμές, είδαμε μία συλλογή, κάπως υπερβολική, με ενδιαφέροντα, όμως, highlights- κυρίως όσον αφορά τις καθημερινές εμφανίσεις.


Missoni



Μετά τις τελευταίες, εντυπωσιακές συλλογές του θρυλικού οίκου, οι προσδοκίες όλων για το show Missoni ήταν μεγάλες.



Η Angela Missoni, διευθύντρια του οίκου, φρόντισε να τις τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο, προετοιμάζοντας τον Τύπο για το θέμα του show με τα εξής λόγια: «(Η γυναίκα Missoni) Είναι ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι, γεμάτο ζωή. Μένει όλο το βράδυ έξω και χορεύει, και επιστρέφει νωρίς το πρωί». Τελικά, το fun αυτό κορίτσι αποδείχτηκε μία υποτονική gypsy, με φορέματα με βολάν που κρεμόντουσαν στους ώμους, και ασύμμετρες τσιγγάνικες φούστες.



Τα πλεκτά της συλλογής, που τα έχουμε συνηθίσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, και παρουσιάστηκαν σε υπερβολικούς συνδυασμούς χρωμάτων και animal prints.

http://www.stylista.gr/