28 Σεπ 2011

Hot χειμερινοί προορισμοί


Σύγχρονη αισθητική και αξεπέραστη κομψότηταTHE MET
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
ΠΟΥ;
Το The Met βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε ένα κομβικό σημείο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη δυτική είσοδο της πόλης. Η περιοχή προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, όπως ο γειτονικός πολυχώρος Μύλος, ο οποίος περιλαμβάνει γκαλερί, θέατρα, εστιατόρια και χώρους συναυλιών. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, το ξενοδοχείο αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για να επισκεφθείτε τόσο τα αξιοθέατα όσο και την αγορά της.
THE LOOK Το υπερσύγχρονο The Met, το νεότερο μέλος του oμίλου Chandris Hotels & Resorts, διαθέτει 212 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, 13 αίθουσες συνεδριάσεων, γκουρμέ εστιατόρια, ατμοσφαιρικά μπαρ, θαυμάσιο spa, άνετο σαλόνι VIP και άλλες εγκαταστάσεις, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες που κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Μοντέρνο decor - φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Zege με επικεφαλής τον γνωστό Τάσο Ζέππο, άψογη εξυπηρέτηση και προσωπική φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια εγγυώνται την
άνετη παραμονή σας σε ένα κομψό περιβάλλον. Διαθέτοντας μοναδική θέα στην πόλη και στο λιμάνι, τα 212 δωμάτια και σουίτες καλωσορίζουν τους επισκέπτες σε έναν μοναδικό συνδυασμό υψηλής αισθητικής και προηγμένης τεχνολογίας, διακριτικής πολυτέλειας και αληθινής χαλάρωσης. Λειτουργικός σχεδιασμός, άριστα υλικά κατασκευής και έμφαση στις λεπτομέρειες, όπως τα ξύλινα δάπεδα wenge και τα λουτρά από corian ή μάρμαρο, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ξεχωριστός. Τα δωμάτια και οι σουίτες καλύπτουν ένα εύρος
διαστάσεων μέχρι 110 τ.μ., ενώ το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.
USP Στο εστιατόριο Chan αφυπνίστε τις αισθήσεις σας με τις νέες γευστικές δημιουργίες του Βρετανού κριτικού συνεστίασης και επιχειρηματία Oliver Peyton, εμπνευσμένες από την ασιατική κουζίνα. To εστιατόριο είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin & Associates με έδρα το Λονδίνο και φέρνει τις καλύτερες γεύσεις της ασιατικής πρωτοπορίας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης χαρίστε στον εαυτό σας μια μοναδική
εμπειρία θεραπείας σώματος στο full-service M’SPA. Βουτήξτε στην εξωτερική πισίνα με την εκπληκτική 360° θέα στην πόλη και στη θάλασσα και απολαύστε απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση ή φροντίστε τη φόρμα σας στο πλήρως οργανωμένο γυμναστήριο, υπό την καθοδήγηση του επαγγελματία γυμναστή.
ΕΞΟΔΟΣ Αν φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, θα μπορέσετε με τη μεγαλύτερη ευκολία να δείτε όλα τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης σε μία μόνο μέρα. Για τα ψώνια σας κατευθυνθείτε προς το κέντρο -Τσιμισκή μεριά- και θα νομίσετε πως βρίσκεστε στη Via Della Spiga του Μιλάνου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δίκλινα από €180.



Sexy siesta styleALMASEVILLA
PALACIO DE VILLAPANÉS
Σεβίλλη, Ισπανία
ΠΟΥ;
Ανάμεσα στα στενά σοκάκια που είναι όμορφα κρυμμένα σε αυλές του Σάντα Κρουζ, στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης. Με τίποτα δεν περιμένεις να δεις τι θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια σου, καθώς περπατάς στο πεζοδρόμιο και στέκεσαι έξω απ’ τις εντυπωσιακές πύλες του AlmaSevilla Palacio de Villapanes.
Πίσω απ’ αυτές κρύβεται ένα κτίριο που ήταν κάποτε παλάτι και το οποίο έχει ταράτσα με θέα προς αραβικά και χριστιανικά οικοδομήματα.
THE LOOK Στην καρδιά του ξενοδοχείου βρίσκεται μια σοφιστικέ αυλή, η οποία πλαισιώνεται από τρεις καμάρες που στηρίζονται σε μαρμάρινη βάση. Τα πλακάκια, μαυριτανικής κεραμικής με πανέμορφα μοτίβα, εξασφαλίζουν τη δροσιά από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σ’ αυτή την πόλη. Το ίδιο και οι
μεγάλες πολυθρόνες της Patricia Urquiola που είναι καμωμένες από ξύλο. Στα δωμάτια σε κατακλύζουν οι αποχρώσεις του γκρίζου και σε περιτριγυρίζουν πολύ μοντέρνα και επώνυμα κομμάτια (συν τελευταίας τεχνολογίας iMacs και Loewe τηλεοράσεις), που έρχονται σε αντίθεση με τη μεγαλειώδη αρχιτεκτονική - ένα αρμονικό sexy siesta style είναι το αποτέ-λεσμα. Βάλτε με τη φαντασία σας στο σκηνικό τις βρύσες της μπανιέρας που Philippe Starck... τώρα καταλαβαίνεται γιατί οι Ισπανοί δεν παίρνουν το δείπνο τους αν δεν γίνει 10 η ώρα το βράδυ.
USP Τα μέλη του προσωπικού (εκτός από φανατικοί θαυμαστές της Penelope Cruz και του Javier Bardem) είναι πολύ εξυπηρετικά και διασκεδαστικά, όπως αρμόζει εξάλλου σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Πάντως, αν δειπνήσετε στο ξενοδοχείο δεν θα πληρώσετε παραπάνω σε σχέση με το αν θα φάτε κάπου έξω. Απολαύστε τα καλύτερα tapas στο κρεβάτι.
ΕΞΟΔΟΣ Αν ενοικιάσετε ποδήλατο, θα μπορέσετε με τη μεγαλύτερη ευκολία να δείτε όλα τα αξιοθέατα της Σεβίλλης σε μία μόνο μέρα. Για το δείπνο σας κατευθυνθείτε προς τα φινετσάτα εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στον ποταμό απ’ την πλευρά της περιοχής Τριάνα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δίκλινα από €180 (+34933684490, almahotels.com).



Απόδραση σε ρυθμούς ρετρό-γκλάμουρHOTEL BOCA CHICA
Ακαπούλκο, Μεξικό
ΠΟΥ;
Κλασικό κτίριο της δεκαετίας του ’50 με θέα τη θάλασσα Caletilla, στη νοτιοδυτική ακτή του Μεξικού. Πρόσφατα ανακαινίστηκε με πολλή προσοχή από την ταλαντούχα ομάδα της Grupo Habita.
THE LOOK Τα designs από τα 50s είναι μια νιρβάνα. Έχει μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση που τη χαρακτηρίζουν τα λευκά πλακάκια σε χιαστί, και το αυθεντικό εσωτερικό με πατώματα από μάρμαρο terrazzo. Τα κλασικά vintage έπιπλα και τα κρεβατάκια για ηλιοθεραπεία, το κάνουν να μοιάζει πολύτιμο στολίδι. Το ξενοδοχείο έχει μόλις 36 δωμάτια, όλα με αστραφτερούς λευκούς τοίχους και απαλές αποχρώσεις σε πράσινο. Σε όλες τις περιπτώσεις απολαμβάνετε τη θέα προς τη θάλασσα: Από την πισίνα που έχει ακανόνιστο σχήμα, μέχρι και από τη σάουνα στο σπα, που έχει πελώριο παράθυρο. Το εστιατόριο, εκεί που ο σεφ Keisuke Harada ξεδιπλώνει το ταλέντο του, σερβίρει τόσο νόστιμο σούσι που θα θέλετε να πάρετε κι άλλο μαζί σας φεύγοντας. Την ώρα που ήλιος δύει, η τραπεζαρία γίνεται το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, με τους χρυσαφένιους φοίνικες
να σε καλούν να πιεις μαργαρίτες κι έπειτα να διασκεδάσεις στο club Coco Wash.
USP Ξενοδοχείο με ένδοξο παρελθόν, που καλωσόρισε και φιλοξένησε τη Rita Hayworth και τον Frank Sinatra όταν ήταν στις δόξες του. Το «Livingetc» λάτρεψε το άγγιγμα από τροπική αίσθηση χαλάρωσης, με τις πανέμορφες αιώρες σε κάθε μπαλκόνι.
ΕΞΟΔΟΣ Δεν σε δελεάζει σχεδόν τίποτα τόσο ώστε να εγκαταλείψεις την αιώρα σου, αλλά το εστιατόριο La Caleta στην παραλία είναι ένας λόγος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δίκλινα από €114 (+80037468357, designhotels.com).



Με γκλάμουρ στους Αγίους ΤόπουςMAMILLA HOTEL
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
ΠΟΥ;
Ανάμεσα στο πιο γκλάμουρ και λαμπερό εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ, Alrov Mamilla Avenue και τα αρχαία αξιοθέατα της Παλαιάς Πόλης, λίγα μόλις λεπτά από το Jaffa Gate.
ΤHE LOOK Η μεγαλειώδης αρχιτεκτονική του Moshe Safdie συνδυάζεται με την εσωτερική διακόσμηση από τον Piero Lissoni, κι εκεί θα δείτε τους παραδοσιακούς τοίχους της Ιερουσαλήμ από αμμόπετρα, δρύινα πατώματα και διακριτικές αποχρώσεις στους τόνους της άμμου, γκρίζο και πράσινο. Τα έπιπλα είναι από τους γνωστούς Herman Miller, Kartell και Cassina. Το «Livingetc» λάτρεψε τον τοίχο σε κρυστάλλινη όψη που αντανακλά τον χώρο του λουτρού και που με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται από διαφανής σε
αδιάφανος.
USP Από τη στέγη μπορείτε να θαυμάσετε σε 360 μοίρες την Παλιά Πόλη, ενώ το Mirror Bar είναι τόσο δημοφιλές, που σας συμβουλεύουμε να κάνετε κράτηση προτού πάτε.
ΕΞΟΔΟΣ Οπωσδήποτε να δείτε τον Πύργο του Δαβίδ και το Όρος του Ναού, που βρίσκονται κυριολεκτικά στο κατώφλι σας. Μία ώρα μακριά είναι το Design Museum του Ron Arad.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δίκλινα από €280 (+97225482200, mamillahotel.com).



Ο παράδεισος των οινοφίλωνDELAIRE GRAFF ESTATE
Στέλενμπος, Νότιος Αφρική
ΠΟΥ;
Στο πανοραμικό Helshoogte Mountain Pass, στο καταπράσινο σκηνικό του Στέλενμπος, 45 λεπτά από το Κέιπ Τάουν.
THE LOOK Ο David Collins που έχει για βάση του το Λονδίνο, ανακαίνισε το κτίριο, συνδυάζοντας στοιχεία από την ντόπια παράδοση των ιθαγενών, όπως γλυπτά και πίνακες, με ολλανδέζικα. Ως ομάδα του «Livingetc» λατρέψαμε τα δείπνα σε ανοικτούς χώρους σε καναπέδες με σχήμα C, καθώς είχαμε τα μάτια στραμμένα προς τον ουρανό και τα γλυκά του ροζ χρώματα που αναδεικνύονταν πίσω από τα βουνά.
USP Η περιοχή Winelands υπόσχεται πολλά και ευχάριστα γαστρονομικά ταξίδια, ενώ η κάβα κρασιού στο εστιατόριο Indochine -όλοι τη συζητούν στην πόλη- θα σας συνεπάρει.
ΕΞΟΔΟΣ Επισκεφθείτε τα αναπαλαιωμένα σπίτια στο Stellenbosch Village Museum και, φυσικά, δοκιμάστε τα ντόπια κρασιά.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δίκλινα από €955 (+27218858160, delaire.co.za).
http://www.livingetc.com.cy/