2 Σεπ 2011

FROZEN


Επειδή ο υδράργυρος δεν υποχωρεί ούτε τον Σεπτέμβριο, φτιάξε εύκολα και γρήγορα δροσερά γλυκά με βάση έτοιμα παγωτά και σορμπέ που θα ζήλευε ακόμη και ο Pierre Hermé.  
Απόδοση: Mυρτώ Σιμιτοπούλου

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Πολύ εύκολη
Υλικά για 4 μερίδες
2 συσκευασίες παγωτό ή σορμπέ (500 ml η καθεμία) σε διάφορες γεύσεις ● 12 λεπτές βάφλες
Εκτέλεση
Βάζουμε μία μεγάλη μπάλα παγωτό σε μία βάφλα, σκεπάζουμε με άλλη βάφλα, προσθέτουμε μία ακόμη μπάλα παγωτό (με άλλη γεύση) και κλείνουμε με μία ακόμη βάφλα. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν οι βάφλες με το παγωτό και αφαιρούμε ό,τι περισσεύει γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μιλφέιγ εναλλάσσοντας διάφορες γεύσεις παγωτού. Τα διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος
Οι τέλειοι συνδυασμοί
: Σορμπέ φράουλα με σορμπέ μέντα, παγωτό καραμέλα με παγωτό γιαούρτι, παγωτό μόκα με παγωτό μπισκότο, παγωτό βανίλια με σορμπέ μάνγκο.

ΣΟΡΜΠΕ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ
Προετοιμασία: 3 λεπτά
Πολύ εύκολη
Υλικά για 4 ποτήρια
500 ml σορμπέ (φραμπουάζ, μάνγκο ή κεράσι) ● 1 μπουκάλι παγωμένη σαμπάνια
Εκτέλεση
Μοιράζουμε την παγωμένη σαμπάνια σε 4 ποτήρια, αποφεύγοντας να τα γεμίσουμε μέχρι επάνω. Προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι μία μπάλα σορμπέ και σερβίρουμε αμέσως.







ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Εύκολη
Υλικά για 4 μερίδες
4 ροδάκινα ● 1 λεμόνικόκκινα φρούτα ● 500 ml σορμπέ λεμόνι ● 50 γρ. ζάχαρη ●1 βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε ακαθάριστα τα ροδάκινα και τα αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 250 ml νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα βάζουμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά γυρνώντας τα κάθε τόσο. Βγάζουμε τα ροδάκινα από το σιρόπι, τα στραγγίζουμε και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Μοιράζουμε τα ροδάκινα και τα κόκκινα φρούτα σε τέσσερα μπολ, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, προσθέτουμε στη μέση μία μικρή μπάλα σορμπέ και σερβίρουμε αμέσως.

 ΜΙΝΙ ΜΑΚΑΡΟΝ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Προετοιμασία: περίπου 10 λεπτά
Πολύ εύκολη
Υλικά για 4 μερίδες
12 μικρά μακαρόν ● 500 ml παγωτό ή σορμπέ
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μακαρόν στη μέση και με ένα μικρό κουτάλι τα γεμίζουμε με παγωτό. Πιέζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Οι καλύτεροι συνδυασμοί: Μακαρόν φιστίκι με σορμπέ βύσσινο ή φραμπουάζ, μακαρόν σοκολάτα με παγωτό καρύδα ή μέντα, μακαρόν βανίλια με παγωτό bitter σοκολάτα, μακαρόν φραμπουάζ με παγωτό αμύγδαλο.



ΜΙΚΡΕΣ ΓΡΑΝΙΤΕΣ
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 10 λεπτά
Εύκολη
Υλικά για 4 μερίδες
1 λεμόνι ● 50 ml χυμός κράνμπερι ● 2 κουταλιές της σούπας φύλλα πράσινου τσαγιού ● 40 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη γρανίτα κράνμπερι: Ανακατεύουμε το χυμό κράνμπερι με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 10 γρ. ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Για τη γρανίτα πράσινο τσάϊ: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1/3 του λίτρου νερό και προσθέτουμε 30 γρ. ζάχαρη. Όταν η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα του τσαγιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη 10 λεπτά. Το φιλτράρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν τα σορμπέ παγώσουν, τα σπάμε ξύνοντάς τα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε τις γρανίτες είτε μόνες τους είτε ως γαρνιτούρα σε φρέσκα φρούτα, όπως φραμπουάζ, φράουλες ή ροδάκινα...

http://www.madamefigaro.gr