28 Σεπ 2011

Friendship Bracelet, η επιστροφή

Aπό την Εύα Παπαγεωργίου (http://www.bforbaby.com)


Το βραχιόλι των '80s είναι η φετινή μανία της stylista!

Αν υπήρξες teenager την δεκαετία του ‘80, θυμάσαι πολύ καλά τη μόδα με τα friendship bracelets και πώς έσπαγες το κεφάλι σου για να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό pattern για να το χαρίσεις στην καλύτερή σου φίλη. Το άκρως κοριτσίστικο αυτό αξεσουάρ κάνει εντυπωσιακό comeback, μέσα στα πλαίσια της ρετρομανίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο της μόδας και της μουσικής.

Από το καλοκαίρι μας ενθουσίασαν τα ιδιαίτερα σχέδιά τους με έμπνευση κυρίως από την Λατινική Αμερική. Τα εντυπωσιακά αυτά friendship bracelets ξεκίνησαν να στολίζουν τους καρπούς των πιο hot trend setters όπως της διεθνώς αναγνωρισμένης στυλίστριας και style icon Giovanna Battaglia και, όπως φαίνεται, οι σχεδιαστές τα λάτρεψαν και υιοθέτησαν τα ιδιαίτερα patterns τους σε ρούχα και αξεσουάρ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σειρά Burberry Prorsum του οίκου Burberry, όπου ο Christopher Bailey δημιούργησε για το καλοκαίρι του 2012 εντυπωσιακές ζώνες, πατώντας στα μοτίβα των friendship bracelets.


Η τάση των friendship bracelets δεν έσβησε με το τέλος του καλοκαιριού - αντίθετα μια σειρά από πολύχρωμα βραχιολάκια πλεγμένα με χάντρες, ημιπολύτιμες πέτρες και vintage κρύσταλλα εμπνευσμένα από την τεχνική των Ινδιάνων Huichol του Μεξικού συνεχίζει να στολίζει όλο και περισσότερους διάσημους καρπούς.

Stylista says: Συνδυάζονται πολλά μαζί, ακόμα και με "αληθινά" κοσμήματα. Κάνε το δικό σου mix & match φορώντας τα με blazer, με γεωμετρικά prints σαν αυτά της Celine, κάπες όπως της Chloé και χοντρά πλεκτά native American σαν αυτά που είδαμε στην Isabel Marant. Γιατί όχι, τόλμησέ τα και με ένα βραδινό outfit, όπως πολύ συχνά κάνει η στυλίστρια Giovanna Battaglia.

Info:  Lito Cabinet de Curiosites: 
Ηροδότου 25, Κολωνάκι, τηλ. 210-7295177, email: 
lito.jewelry@gmail.com
 
http://www.stylista.gr/