20 Σεπ 2011

Figure flattery: 60s φορέματα

Aπό τη Μαρία Παπαγρηγορίου (http://www.ohsochic.gr)


Η μόδα τα αγαπάει, αυτά αγαπούν το σώμα σου!

Φέτος θα τα φορέσουμε όλες. Ακόμη και όσες μέχρι στιγμής δήλωναν φανατικές του μποέμ στυλ των 70s θα νιώσουν έστω για λίγο το άκρως θηλυκό και fashionable άγγιγμά τους πάνω στο σώμα. Τα 60s φορέματα όμως αξίζουν την προσοχή όχι μόνο επειδή είναι στη μόδα, αλλά κι επειδή το άγγιγμά τους αυτό αποδεικνύεται άκρως κολακευτικό. Πολύ απλά, γιατί έτσι είναι φτιαγμένα! Δες και βρες τα στοιχεία που ζητάς σε κάθε υποψήφιο προς αγορά κομμάτι.


Color blocks: Μια υπέροχη εφεύρεση πάνω στα φορέματα των 60s (ας είναι καλά ο Yves Saint Laurent και το θρυλικό Mondrian dress του…). Αν λοιπόν  έχουμε τον κλασικό σωματότυπο-αχλάδι, μπορούμε πολύ έξυπνα να του φορέσουμε ένα φόρεμα με μαύρο ή οποιαδήποτε άλλη σκούρα μονοχρωμία στο κάτω μέρος του φορέματος και λευκό ή οποιαδήποτε άλλη φωτεινή μονοχρωμία στο άνω μέρος, εξισορροπώντας πιο αρμονικά την αναλογία ώμων-περιφέρειας.
Γραμμή Α: Επινόηση των 60s, χαρακτηριστικό του επίσης χαρακτηριστικού shift dress, παραμένει μια από τις πιο κολακευτικές γραμμές για την περιφέρεια. Τη χρησιμοποιείς κατά βούληση και σε φορέματα και σε φούστες.
Τρουά-καρ μανίκι: Σε συνδυασμό με τις απέριττες γραμμές των φορεμάτων, μπορεί να καλύψει το μπρατσάκι και -ειδικά μαζί με ένα ζευγάρι τακούνια και ένα κολακευτικό μήκος μέχρι ή λίγο κάτω από το γόνατο- να κάνει τη σιλουέτα να δείχνει συνολικά πιο ψηλόλιγνη.
Panels: Τα σημεία που ορίζονται από ραφές, τα οποία δίνουν στα 60s φορέματα τη χαρακτηριστική εφαρμογή τους πάνω στο σώμα. Ένα φόρεμα με panel όπως αυτό του Atos Lombardini, σε συνδυασμό με τη διχρωμία, μπορεί να «κόψει» από γοφούς και από «love handles» (τα γνωστά και βασανιστικά πλαϊνά παχάκια), ενώ μειώνει λίγο και τις εντυπώσεις γύρω από την κοιλίτσα. Αντίστοιχα, ένα φόρεμα με στρατηγικά τοποθετημένο panel πάνω στο μπούστο, όπως το μαύρο Mango, δείχνει αμέσως τους ώμους πιο «ανοιχτούς».
Ειδικά για petite σιλουέτες: Αυτός ο σωματότυπος και μπορεί και πρέπει να «φοράει» τα sixties φορέματα πιο κοντά, αρκετά πάνω από το γόνατο, ώστε το σώμα να μη «χάνεται» μέσα στο ύφασμα και το αποτέλεσμα να δείχνει πιο σύγχρονα σέξι - να μην μοιάζεις σαν μοντέλο της εποχής που κυκλοφορεί ανάμεσά μας δισδιάστατο κι αναστημένο από φωτογράφηση του David Bailey. Ιδανικός σωματότυπος και για όλα τα αμάνικα φορέματα της κατηγορίας.


Κρόσσια: Μια υπέροχη μόδα των 60s, άκρως εντυπωσιακή για βραδινές εμφανίσεις και με το εξής προσόν: Η κίνηση και ο τρόπος που «πέφτουν» τα κρόσσια πάνω στο σώμα επιτρέπουν να μην κάνει focus το βλέμμα πάνω σε ένα σημείο. Σατανικό και άκρως αποτελεσματικό.
Φόρεμα-τυνίκ: Μια συγκλονιστικά κομψή λύση για τις σιλουέτες με κοιλίτσα. Ας δείξουν τα καλλίγραμμα πόδια τους και ας καλύψουν το σημείο που τις προβληματίζει.

Τα sheath φορέματα α λα Audrey, που ακολουθούν τη γραμμή του σώματος χωρίς να εφαρμόζουν απόλυτα, παραμένουν (εμπειρικά εξακριβωμένο) ο πιο κομψός τρόπος για να ντυθεί μια juicy φιγούρα – πολύ πιο κομψός από ένα φαρδύ φόρεμα. Ειδικά αν συνδυάσεις με μήκος περίπου στο / λίγο κάτω από το γόνατο και chic γόβες με λίγο chunky τακούνι, έχεις μια πολύ σωστή σιλουέτα.
Ντεκολτέ bateau: Όπως το βλέπεις στο φόρεμα Dorothy Perkins. Ένας εξαίσιος τρόπος να αναδειχθούν οι στενοί ώμοι. Δοκίμασέ το κι απόλαυσέ το.
Και μην ξεχνάς: Το φυσικό συνοδευτικό κάθε sixties φορέματος είναι ένα οπάκ καλσόν. Χρησιμοποίησέ το άφοβα, το στηρίζει και η μόδα, για να φορέσεις κι ένα πιο μίνι φόρεμα – πάντα σε συνδυασμό με τακούνια, για άψογα και όσο το δυνατόν «γραμμωμένα» πόδια.

http://www.stylista.gr/