20 Σεπ 2011

Cup cake σοκολάτας

 Cup cake σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄,
Χρόνος ψησίματος: 25΄

Υλικά για 12 τεμάχια
250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα, σκόνη
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
200 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
300 ml γάλα, φρέσκο
100 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες στο multi

εκτελεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μία αραιή ζύμη.
4. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για cup cakes, τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 με το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
5. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα ώστε να κρυώσουν καλά
6. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό της προτίμησής μας.

http://www.tovima.gr/