5 Σεπ 2011

Κοτόπουλο με σουσάμι


ktopoulo_sousamiΥλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους
2 μικρά καρότα σε λωρίδες
2 κολοκύθια μικρά σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ λεμόνι σε χυμό
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
2 κουτ. της σούπας σουσάμι
30 ml ελαιόλαδο
75 ml ξηρό κρασί
15 ml σάλτσα σόγιας
Γούστερ σος
Αλάτι


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέστε το κοτόπουλο μαζί με το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο, τη γούστερ σος και τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα τηγανάκι για 3 περίπου λεπτά.
Σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ προσθέστε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο χωρίς τη μαρινάδα. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήστε με το κρασί. Περιμένετε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο ενώ προσθέστε στο τηγάνι τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Συνεχίστε με τα κολοκυθάκια και λίγη σάλτσα σόγιας και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίξτε τώρα και το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και πασπαλίστε με το σουσάμι.

http://www.easy-cook.gr/