12 Σεπ 2011

Παντσέτα πιπεράτη με χοντροκομμένο πουρέ πατάτας

 Υλικά για 4 άτομα
  • 8-10 παντσέτες συνολικού βάρους 1 κιλού
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι χοντρό, μπόλικο τριμμένο πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 800 γραμ πατάτες
  • 2 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μπόλικο πιπέρι,Αλάτι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.  Ρίχνετε μέσα μπόλικο αλάτι, βάζετε τις παντσέτες σε ένα λεκανάκι και τις περιχύνετε με το μίγμα.  Τις πιπερώνετε καλά και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.

Παράλληλα ετοιμάζετε τον πουρέ.  Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι τους τουλάχιστον για 40 λεπτά και μέχρι να γίνουν τρυφερές.  Τις βγάζετε και τις αφήνετε να χλιαρέψουν. Τις καθαρίζετε από το φλούδι και τα μαύρα στίγματα.  Τις λειώνετε με ένα πιρούνι διατηρώντας μερικά κομμάτια πατάτας ανάμεσα στον πουρέ.  Τον αλατίζετε, τον πιπερώνετε, του ρίχνετε το λεμόνι και ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα.  Τέλος ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε.Ετοιμάζετε τις παντσέτες.

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ψήνετε τις παντσέτες γυρίζοντάς τες ανά 2-3 λεπτά και μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα.Σερβίρετε στα πιάτα τον πουρέ και από πάνω βάζετε 2-3 παντσετούλες.  Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

http://ntomatagemisti.gr/