29 Σεπ 2011

"Φάρμακο" κατά του καρκίνου ουσία φυτού από τον Αμαζόνιο


Μια -πιθανότατα- σωτήρια ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από βραζιλιάνους επιστήμονες για την αποτελεσματικότερη θεραπεία του καρκίνου, μετά από σειρά επιτυχημένων δοκιμών σε καρκινικά κύτταρα μιας ουσίας που προέρχεται από φυτό του Αμαζονίου!
Η  ελπίδα πως ανοίγει νέο παράθυρο για την εφαρμογή πιο αποτελεσματικών και λιγότερο τοξικών θεραπειών για την καταπολέμιση της ασθένειας μάστιγας, του καρκίνου, έρχεται από επιστημονική ομάδα της Βραζιλίας.
"Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ' ένα φυτό, τους απομονώσαμε και βγάλαμε απ' αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμε σε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα". Ο συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA), ανέφερε ο Ρούντι Προκόπιο σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο.
Πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους, το πείραμα θα εφαρμοστεί σε ζώα, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι η ουσία αυτή μπορεί να δράσει ευεργετικά κατά του καρκίνου.
Δεν αποκαλύπτεται το όνομα του "θεραπευτικού" φυτού
Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής των ερευνητών δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τη διαδικασία, κρατώντας μυστικό το όνομα του φυτού.
"Έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε νέα φάρμακα κατά του καρκίνου που να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο τοξικά", δήλωσε.
Το CBA, το οποίο χρηματοδοτείται από την βραζιλιανή κυβέρνηση, συνεργάζεται στο πρόγραμμα αυτό με ένα αμερικανικό πειραματικό εργαστήριο ογκολογίας.

http://www.cosmo.gr/