½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
3 κουτάλια της σούπας βούτυρο λιωμένο
½ κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι βανίλια
1 ½ κουταλιά της σούπας γάλα
Σε μία
μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι γάλα και τις δύο κουταλιές
βουτύρου μέχρι να το μείγμα να ζεσταθεί πάρα πολύ, όχι όμως να φθάσει σε
σημείο βρασμού. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι, την μαγιά, τη ζάχαρη
και το αυγό και αρχίστε να αναμειγνύετε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνει
ζύμη, όχι πολύ σφικτή.
Κόβετε τη
ζύμη σε μικρά κομμάτια. Σε μία επιφάνεια που έχετε αλευρώσει, ανοίγετε
φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Απλώνετε πάνω στο φύλλο που έχετε ανοίξει λίγο
από το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια, έχοντας ήδη ανακατέψει την
κανέλα και τα τεμαχισμένα καρύδια, πασπαλίζετε το φύλλο με το μείγμα
αυτό. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε τεμάχια περίπου δέκα εκατοστών το
καθένα. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται την
ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο της ζύμης. όταν τελειώσετε σκεπάζετε
το ταψί με μία πετσέτα και αφήνετε τα ρολά να φουσκώσουν για περίπου
μισή ώρα. Ακολούθως, βουτυρώνετε ένα ή δύο ταψιά, ανάλογα με το μέγεθος
που έχετε, και τοποθετείτε σε αυτό/α τα ρολά. Ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε
την άχνη ζάχαρη με 1 ½ κουταλιά λιωμένο βούτυρο, 1 ½ κουταλιά γάλα και
την βανίλια, παρασκευάζοντας μία αραιή ζαχαρόπαστα που θα
χρησιμοποιήσετε για επικάλυψη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
μόνο την άχνη ζάχαρη, με την οποία θα πασπαλίσετε τα ρολά αφότου ψηθούν
και τα αφήσετε δέκα λεπτά να κρυώσουν λίγο.