4 Σεπ 2011

«Εσπασε» τα χρονόμετρα ο Μπολτ

Το ‘πε και το ‘κανε. Ο Γιουσέιν Μπολτ, μετά την άκυρη εκκίνηση στον τελικό των 100μ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Νταεγού, πήρε την εκδίκησή του στα 200μ..Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε πρώτος με 19.40, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών! Η πρώτη φυσικά είναι το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (19.19) που είχε πετύχει στο Βερολίνο, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεύτερη το 19.32 του Μάικλ Τζόνσον. Στην Νταεγού, δεύτερος τερμάτισε ο αμερικανός Γουόλτερ Ντιξ με 19.70 και τρίτος ο γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 19.80.


Η κυριαρχία της Ρωσίας στο βάδην

Νικητής στον αγώνα των 50χλμ. αναδείχθηκε ο Σεργκέι Μπακούλιν ενώ αρκετά μέτρα πίσω του τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Ντέντις Νιζεγκοντόροβ, ο οποίος προσπέρασε τον αυστραλό Τζάρεντ Τάλεντ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε κουραστεί να... κυνηγάει τον Μπακούλιν. Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ρωσίας στο βάδην και το έκτο συνολικά.


Χρυσό οι ΗΠΑ στα 4Χ400μ. γυναικών

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανέβηκαν οι ΗΠΑ, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ400μ. των γυναικών. Οι Σάνια Ρίτσαρντς, Άλισον Φέλιξ, Τζέσικα Μπερντ και Φρανσένα ΜακΚόρορι έκαναν χρόνο 3:18.09 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Τζαμάικα, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ρωσία.



http://www.athlitikanea.gr/