22 Σεπ 2011

Μπισκότα βανίλιας με δάκρυα σοκολάτας

Μπισκότα βανίλιας με δάκρυα σοκολάτας 
Κείμενο:  Ευάγγελος Μπάος
Ξετρελάνετε τα παιδιά σας και φτιάξτε ένα ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας εκτελώντας αυτή τη συνταγή για μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας. Αν θέλετε μην βάλετε σοκολάτα και δοκιμάστε τα σκέτα ή με κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ακόμη μπρείτε να βάλετε τριών ειδών σοκολάτες (λευκή, μαύρη και γάλακτος).

Υλικά
1/2 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
1/4 φλιτζανιού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (ή αν θέλετε παραπάνω ή λιγότερο) δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ προσθέστε το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, ενώ ανακατεύετε.
2. Προσθέστε και το υποκατάστατο αυγού, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Συνδυάστε σε ένα μικρό μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά προσθέστε τα στο υπόλοιπο μείγμα. Προσθέστε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε.
4. Φτιάξτε cookies πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς. Αμέσως μετά αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

http://www.queen.gr/