ΥΛΙΚΑ (για 20 μερίδες)
500 γρ. άσπρη σοκολάτα
125 γρ. γιαούρτι
25 γρ. ζελατίνη
1000 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης,
χοντροκοπανισμένα
100 γρ. βούτυρο
Λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τα κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης. Τα βάζετε στον πάτο μιας φόρμας.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί στους 50°C και μετά προσθέτετε το ένα τρίτο του γιαουρτιού.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτετε τη ζελατίνα. Ζεσταίνετε πάλι το μίγμα στους 50°C, βάζετε το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30°C, προσθέτετε, ανακατεύοντας καλά, τη φρέσκια κρέμα την οποία θα χτυπήσετε σε σαντιγί.
Ρίχνετε το μίγμα πάνω στα φιστίκια στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε, αφού το ραντίσετε από πάνω με μέλι.
http://www.philenews.com/