Την απολαύσαμε ως μαγείρισσα στην ταινία Julie & Julia. Με αφορμή
την ενσάρκωση, στην μεγάλη οθόνη, της πρώτης τηλε-μαγείρισσας των ΗΠΑ η
διάσημη ηθοποιός δίνει την δική της γαστριμαργική συνταγή. Ετοίμασε την
συνταγή της πολυβραβευμένης με όσκαρ Meryl Streep και δώσε στο τραπέζι
σου λίγο αέρα από hollywood.
Δύσκολη
1 Ώρα
4+μερίδες
1 Ζέστανε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά
2 Σε
ένα μικρό τηγάνι, βάλε 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε το
προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 7-10 λεπτά
περίπου
3 Σε ένα βαθύ
αντικολλητικό σκεύος ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές
ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 7 λεπτά
4 Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά
5 Βάλε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
6 Συνέχισε να προσθέτεις από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε. 15 με 20 λεπτά
7 Πρόσθεσε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμα
8 Συμπλήρωσε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε ώσπου να λιώσει το βούτυρο
9 Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα
*Αν δεν θες να βάλεις βούτυρο, αντικατάστησέ το με μαργαρίνη ή ακόμη και ελαιόλαδο
http://www.tlife.gr/
Δύσκολη
1 Ώρα
4+μερίδες
Συστατικά
- 6 κουτ της σούπας βούτυρο
- 4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
- 1 lb. wild mushrooms, cut in half if large pieces
- 6 λεπτές φέτες προσούτο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
- 1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
*Αν δεν θες να βάλεις βούτυρο, αντικατάστησέ το με μαργαρίνη ή ακόμη και ελαιόλαδο
http://www.tlife.gr/

