© photo by Shutterstock
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού ...ψήνουν τις κότες: Χρόνο έχεις το weekend-αντί να φας κάτι έτοιμο,γιατί δε μαγειρεύεις κάτι απλό και σούπερ νόστιμο;
© photo by Shutterstock
Κοτόπουλο με πολύχρωμο πιλάφι
Είναι τόσο νόστιμο, που θα θέλεις να το φτιάχνεις όσο πιο συχνά γίνεται. Και με τα κατάλληλα λαχανικά κάθε εποχής, οι συνδυασμοί είναι γευστικότατοι.Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 35’
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια (κόκκινη και κίτρινη)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς το περίβλημα) κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 ½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
½ πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια, με τη φλούδα, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά για 10’ το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2’ με 3’. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και το λουκάνικο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και το ρύζι και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Σβήνουμε λίγο λίγο με το κρασί. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε μέσα και τα μπούτια μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 20’. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
(από τη συλλογή "οι συνταγές μου εμπιστευτικά" της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου).
© photo by Shutterstock
Γλυκόξινο κοτόπουλο
Παρόλο που έχει σκόρδο, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στη γεύση του γλυκόξινου κοτόπουλου, καθώς θεωρείται και ιδανικό γεύμα για μπάρμπεκιου.Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Ψησίματος: 8’
Υλικά
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
6 λιαστές ντομάτες λαδιού
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι balsamico
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο
Πιπέρι
Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά τα φιλέτα μέχρι να πλατύνουν. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη και ρίχνουμε αρκετό πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και ένα ολόκληρο βράδυ. Όσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμα θα είναι. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4’ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 108ο C, στις αντιστάσεις, για 25’. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες φούρνου, λαχανικά σχάρας ή σάλτσα γιαουρτιού.
(από τη συλλογή "οι συνταγές μου εμπιστευτικά" της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου).
http://www.menslounge.gr