3 Αυγ 2011

ΑΠΟΕΛ : Το θέλουν, το πιστεύουν και μπορούν…

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ στο σημαντικότερο τους φετινό αγώνα, χτυπούν πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο απέναντι στη Σλόβαν.
Ώρα πρόκρισης, ώρα... ομίλων για τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές μας αντιμετωπίζουν με πάσα σοβαρότητα τη Σλόβαν απόψε (21:15) στον επαναληπτικό του 0-0 και στοχεύουν σε σκορ πρόκρισης για να συνεχίσουν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της (δεύτερης) συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Ακόμη όμως και αν δεν επιτευχθεί ο μεγαλεπήβολος στόχος, της συμμετοχής δηλαδή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι «γαλαζιοκίτρινοι» θα αρκεστούν στους ομίλους του Europa League, όπου και εκεί θα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία. Όλα αυτά, όμως, θα διασφαλιστούν εφ' όσον ξεπεραστεί το εμπόδιο της Σλόβαν που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Επομένως η πρόκριση απόψε επιβάλλεται για πολλούς και διάφορους λόγους.
 Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν έδωσε κάποιο προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ, ούτε όμως το έφερε σε μειονεκτικότερη θέση από τους Σλοβάκους. Μπορεί η Σλόβαν να έχει απόψε και τη συμπαράσταση των οπαδών της και να νιώθει ένα πλεονέκτημα πως με νίκη στην έδρα της παίρνει αυτή την πρόκριση, από την άλλη όμως ξέρει πως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο παιγνίδι με αυτό που έκανε την περασμένη Τετάρτη στο ΓΣΠ, όπου καθ’ όλην τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου κλείστηκε στην άμυνά της. Αντίθετα, στον ΑΠΟΕΛ, το  νιώθουν και το πιστεύουν πως, αν παρουσιαστούν σωστοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι σε θέση να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως όλες οι δηλώσεις που έγιναν από την πλευρά των πρωταθλητών μάς δείχνουν πως οι πρωταθλητές μας σέβονται την αντίπαλο, αλλά δεν τη φοβούνται και από τα χείλη τους ούτε που βγαίνει η λέξη «αποκλεισμός». Ακόμη και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Φοίβος Ερωτοκρίτου, λίγο πριν από την αναχώρηση χθες από το αεροδρόμιο Λάρνακας, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και δήλωσε ξεκάθαρα πως ο στόχος δεν είναι απλά η πρόκριση αλλά ακόμη και αυτή η νίκη. «Από ατυχία δεν σκοράραμε στο πρώτο παιγνίδι και ο σημερινός αγώνας θεωρείται ο πιο κρίσιμος της χρονιάς. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο τη νίκη και την πρόκριση και πιστεύω πως εξαρτάται από εμάς και το πώς θα παρουσιαστούμε στον αγωνιστικό χώρο. Αν παρουσιάσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, πιστεύω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να προκριθούμε», τόνισε. Η λέξη «αποκλεισμός» μπορεί να μην είναι στη σκέψη κανενός, όμως από τη στιγμή που είναι ένα ενδεχόμενο ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών μας δεν το άφησε ασχολίαστο, καθησυχάζοντας τους φίλους της ομάδας: «Αν κάτι πάει στραβά, οπωσδήποτε θα δυσκολευτούμε, όμως ας μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει ακόμη μία ευκαιρία για το Europa League. Ο κόσμος, όμως, να μην ανησυχεί γιατί υπάρχει ο προγραμματισμός και ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις άλλες ομάδες καθώς το σωματείο δεν έχει χρέη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγει η χρονιά», κατέληξε.
Σίγουρα και το οικονομικό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, αφού σήμερα όλα τα σωματεία μαστίζονται από χρέη και αυτοί έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να κάνουν... απόσβεση, αλλά να αυξήσουν κι άλλο τα οικονομικά έσοδα της ομάδας, κάτι που θα έχει, φυσικά, οφέλη και για τους ίδιους. Κοντά στην προσπάθειά τους αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι μόνοι, αφού θα έχουν και τη θερμή συμπαράσταση πεντακόσιων - εξακόσιων οπαδών τους που άρχισαν να φθάνουν από χθες τα ξημερώματα εδώ στην Μπρατισλάβα, ενώ το μεγάλο... κύμα αναμένεται σήμερα με την αυθημερόν πτήση.
Θεωρητικά η αισιοδοξία και η πίστη... ξεχειλίζουν, αυτό που απομένει τώρα είναι να δούμε και στην πράξη απόψε στο στάδιο «Πασιένκι» αν όλα αυτά θα παρουσιαστούν από τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν αφήνει να ξεφύγει από τα πλαίσια αυτή η αισιοδοξία, τονίζοντας στους ποδοσφαιριστές του πως είναι μεν καλύτεροι από τους Σλοβάκους, αλλά πρέπει να προσέξουν γιατί στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός προτίθεται από την πλευρά του να προβεί σε κάποιες αλλαγές, ούτως ώστε να δώσει στην ομάδα του αυτό το... κάτι που δεν είχε στο πρώτο παιγνίδι και έμεινε στο μηδέν, ετοιμάζοντας σχήμα με γρήγορη μεσοεπιθετική λειτουργία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί κάποια κενά στην άμυνα των Σλοβάκων που λογικά δεν θα παίξει και πάλι κλειστά.
Η πιθανή ενδεκάδα
Οι Αΐλτον και Μαρσίνιο, που διαθέτουν το στοιχείο της ταχύτητας, αναμένεται πως θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα και να βοηθήσουν προς αυτόν το σκοπό, ενώ ο κ. Γιοβάνονβιτς φαίνεται να σκέφτεται και ακόμη προβληματίζεται για το αν αφήσει εκτός και τον Μαντούκα και να βάλει στη θέση του τον Τρισκόφσκι. Είναι ίσως το μοναδικό ερωτηματικό, αφού για τις υπόλοιπες θέσεις δεν διαφαίνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οποιαδήποτε άλλη αλλαγή, κυρίως μεσοαμυντικά. Ο Χιώτης θα βρίσκεται στη γνώριμή του θέση, δεξιά στην άμυνα ο Πουρσαϊτίδης, αριστερά ο Μποαβεντούρα και αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε και Κόντης. Αμυντικά χαφ παραμένουν σίγουρα οι Μοράις και Πίντο, με τον Μαρσίνιο να προορίζεται στο χώρο του κέντρου και δεξιά ο Χαραλαμπίδης. Στην κορυφή θα βρίσκεται ο Αλμέιδα και αριστερά ένας εκ των Μαντούκα ή Τρισκόφσκι, με το Βραζιλιάνο πάντως να έχει προβάδισμα.
Όποιος ή όποιοι καλύτερα και αν επιλεγούν για το αρχικό σχήμα, σημασία έχει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και οι υπόλοιποι να αποτελέσουν αξιόλογες λύσεις όταν τους ζητηθεί. Το ΑΠΟΕΛ, εξάλλου, έχει βάθος στον πάγκο και το απέδειξε πολλές φορές.
«Πρόκριση για να επιστρέψετε Κύπρο»!
*Με καπελάκια του ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκαν την αποστολή και τους επιβάτες της πτήσης το πλήρωμα του αεροσκάφους. Μάλιστα ο κυβερνήτης, αφού καλωσόρισε την αποστολή, ανακοίνωσε πως θα είναι ο ίδιος και κατά την επιστροφή αύριο το πρωί και «απείλησε» πως, αν δεν προκριθούν, θα τους αφήσει στην Μπρατισλάβα.
* Έντονο, πάντως, είναι το ενδιαφέρον και των Σλοβάκων για το αυριανό παιγνίδι αφού με τους περισσότερους που συνομιλήσαμε το γνωρίζουν, ενώ υπάρχει και εκτενής αναφορά στον Τύπο. Φυσικά, αισιοδοξούν πως θα περάσει η δικιά τους ομάδα.

http://www.sigmalive.com/