15 Ιουλ 2011

ΒΟDΥ TALK

Υπάρχει μια international γλώσσα που δεν χρειάζεται χρόνια φροντιστήριο ούτε εξετάσεις στο Cambridge. Η γλώσσα του σώματος μιλιέται από όλους άπταιστα, ιδίως στο φλερτ, και για να την αποκωδικοποιήσεις χρειάζεται απλώς να ξέρεις δυο-τρεις βασικούς κανόνες. Όσο πιο πολύ παρατηρείς τις κινήσεις του άλλου, τόσο πιο εύκολα «επικοινωνείς».
Από τη Μυρτώ Μήτσιου

Τη μια στιγμή είσαι το επίκεντρο της προσοχής του και την αμέσως επόμενη δεν παίρνει τα μάτια και τα χέρια του από το κουτάλι πάνω στο τραπέζι. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν θα γλιτώναμε πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια αν γνωρίζαμε τι σκέφτονται οι άντρες την πρώτη φορά που διασταυρώνονται τα βλέμματά μας, αλλά και σ' εκείνο το αμήχανο πρώτο ραντεβού;

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να έχεις μια σαφή ένδειξη της -υποσυνείδητης τουλάχιστον- σκέψης του. Αρκεί να παρατηρήσεις τη γλώσσα του σώματος, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, καλύπτει το 55% της επικοινωνίας μας με τους άλλους, τη στιγμή που τα λόγια μας καλύπτουν μόλις το 7%. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γνωρίσεις κάποιον, δώσε βάση στο πρώτο δεκάλεπτο της γνωριμίας σου μαζί του. Αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι αρκετό για να καταλάβουμε αν μας ενδιαφέρει κάποιος. Επιπλέον, είναι το διάστημα κατά το οποίο, επειδή είναι πολύ νωρίς για να εκφραστούμε όπως θα θέλαμε, αφήνουμε το σώμα μας να μιλήσει γι' αυτό που έχει συλλάβει το βλέμμα μας και στη συνέχεια επεξεργάζεται το μυαλό μας.

Η πρώτη επαφή: του έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον αν...
  1. Σηκώνει τα φρύδια του. Όταν βλέπουμε κάποιον που θεωρούμε ελκυστικό, αρχίζουμε να ανεβοκατεβάζουμε τα φρύδια μας. Η συγκεκριμένη κίνηση διαρκεί δέκατα του δευτερολέπτου, γι' αυτό και συχνά δεν προλαβαίνουμε να την παρατηρήσουμε αμέσως, αλλά συμβαίνει καθ' όλη τη διάρκεια της οπτικής επαφής.

  2. Ανοίγει τα χείλη του. Τη στιγμή που τα βλέμματά σας «κλειδώνουν» για πρώτη φορά, αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, τα χείλη σας είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν ως υποσυνείδητη ένδειξη θαυμασμού.

  3. Αρχίζει να καλλωπίζεται. Αν τον δεις να ισιώνει τη γραβάτα του, να στρώνει το σακάκι του, να τεντώνει τα πέτα του πουκαμίσου του ή να ασχολείται με τα μαλλιά του –να περνάει τα χέρια του από μέσα τους ή να τα ανακατεύει, ανάλογα με το hairstyle του– είναι μια ένδειξη πως κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί πιο γοητευτικός.


  4. Στέκεται καμαρωτός: Αν έχει την πλάτη του όρθια, το κεφάλι του ψηλά και την κοιλιά του μέσα, είναι ξεκάθαρο: προσπαθεί να αναδείξει τον εαυτό του και να τονίσει τα φυσικά του κάλλη, ώστε να σε εντυπωσιάσει.

  5. Σε «σκανάρει». Οι άντρες προσπαθούν να δείξουν σε μια γυναίκα ότι την τσεκάρουν κάνοντας casting στα καλύτερα σημεία του σώματός της. Κυρίες μου, μην κολακεύεστε. Καταχώρισε στα data του εγκεφάλου του τα καλύτερα σημεία σας με το που σας είδε. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει τώρα είναι να σας λέει ότι μπορεί να σας δει ως σεξουαλική του παρτενέρ.


  6. Ακουμπάει στην πλάτη της καρέκλας και τεντώνει τα πόδια του ή, αν είναι όρθιος, βάζει τα χέρια στους γοφούς, στις τσέπες ή στη ζώνη του. Όλες αυτές οι στάσεις είναι μια απόπειρα να τραβήξει την προσοχή σου στη βουβωνική του χώρα, ώστε να σου δείξει τα «προσόντα» του και τι μπορεί να σου προσφέρει.


  7. Σταυρώνει τα πόδια του. Αν τα δάχτυλα των ποδιών του σε δείχνουν, έχεις κερδίσει το παιχνίδι. Τα δάχτυλα των ποδιών έχουν την τάση να αντιδρούν στη γενική ενέργεια του σώματος. Είναι το μέρος του σώματός μας που διαφεύγει εντελώς της προσοχής μας και επομένως από εκεί διαρρέουν πολλές πληροφορίες.

    Το πρώτο ραντεβού: θα έχει συνέχεια αν...

  8. Οι κόρες του είναι διεσταλμένες. Δείγμα ότι θέλει να σε χορτάσει και ότι έχει ερωτική διάθεση απέναντί σου.

  9. Σκύβει προς το μέρος σου. Είτε είναι η μουσική δυνατά είτε όχι. Σου λέει έμμεσα ότι δεν φοβάται να σε προσεγγίσει.

  10. Προσαρμόζει τον τόνο της φωνής του στο δικό σου. Για να καταλάβεις αν ενδιαφέρεται, παρατήρησε τον τρόπο που εσύ μιλάς και δες αν αλλάζει τον τόνο της φωνής του. Όταν κάποιος θέλει να ταυτιστεί με τον άλλο, προσαρμόζει τον τρόπο ομιλίας του και αρχίζει να χρησιμοποιεί τον ίδιο τόνο, ακόμη και τις ίδιες εκφράσεις.

  11. Παίζει με τα κουμπιά του σακακιού ή του πουκαμίσου του. Αν και δεν αποκλείεται να είναι νευρική κίνηση, δείχνει και την υποσυνείδητη επιθυμία του να βγάλει τα ρούχα του – φυσικά όχι μόνο εκείνος.

  12. Παίζει με κυλινδρικά αντικείμενα. Οι άντρες αλλά και οι γυναίκες που είναι σε έξαψη σίγουρα θα πάρουν στα χέρια τους ένα ποτήρι ή οτιδήποτε άλλο διαθέτει καμπύλες για να παίζουν ή απλώς για να το αγγίζουν με τα δάχτυλά τους. Για ποιο λόγο; Τα κυλινδρικά αντικείμενα θυμίζουν στους άντρες το γυναικείο στήθος και στις γυναίκες τα αντρικά γεννητικά όργανα.

  13. Αγγίζει το πρόσωπό του. Ξύνει το πιγούνι, πιάνει τα αυτιά, ακουμπάει τα μάγουλά του. Πρόκειται για ένα συνδυασμό νευρικής αντίδρασης και πράξης αυτοθαυμασμού. Όταν μας ενδιαφέρει κάποιος, τα χείλη και γενικά το κάτω μέρος του προσώπου μας γίνονται πολύ ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα και έχουμε την τάση να τα αγγίζουμε.

  14. Σε κρατάει από τον αγκώνα ή από τον ώμο. Καταρχάς, είναι ένας καλός τρόπος να σε οδηγήσει ανάμεσα στον κόσμο. Δεύτερον, έτσι διασφαλίζει ότι δεν θα σε χάσει. Τρίτον, φοβίζει τους άλλους άντρες. Άσε που -τέταρτον-έτσι βρίσκει έναν τρόπο για να σε αγγίξει.

  15. Μιμείται τη στάση του σώματός σου. Ανταποκρίνεται σ' αυτό που του λες.


  16. Έχει τις παλάμες πάνω στο τραπέζι όταν συζητάτε. Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιεί το τραπέζι για να υποστηρίξει τον εαυτό του, ώστε να μην καρφωθεί σε περίπτωση που αρχίσει να νιώθει νευρικότητα. Γενικά, ωστόσο, η αποκάλυψη της παλάμης δείχνει ότι είναι ειλικρινής και ότι έχει τη διάθεση να ανοιχτεί και να μοιραστεί μαζί σου πιο προσωπικά πράγματα.

  17. Σου προσφέρει το σακάκι του. Ελάχιστοι άντρες θα χαίρονταν αν αποχωρίζονταν το σακάκι τους. Είναι καθαρά σεξουαλική κίνηση και δηλώνει πως «ό,τι είναι δικό μου μπορεί να γίνει και δικό σου, αν το θελήσεις». Άσε που έτσι θα έχει έναν ακόμη λόγο για να σε συναντήσει προκειμένου να πάρει πίσω ό,τι του ανήκει.
Τελικά δεν ενδιαφέρεται (ή έχει σχέση) αν...
  1. Κοιτάζει συνέχεια στην πόρτα. Ναι, μπορεί να κάθεται μαζί σου, αλλά τον ενδιαφέρει αν θα μπει κάποια πιο όμορφη ή κάποιος γνωστός που θα μπορούσε να τον καρφώσει. Μήπως κιόλας κάθε φορά που σου κάνει μια ερώτηση και αρχίζεις να απαντάς σε διακόπτει για να πει κάτι άσχετο ή η προσοχή του αποσπάται εύκολα;


  2. Το πάνω μέρος του σώματός του είναι στραμμένο προς άλλη κατεύθυνση. Ακόμη κι αν τα πόδια του σε δείχνουν, αν κάθεται ή στέκεται κατ' αυτό τον τρόπο, μάλλον ψάχνει μια δικαιολογία για να φύγει.

  3. Ζητάει το τηλέφωνό σου χωρίς ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Αν μάλιστα σου πει ότι θα σου τηλεφωνήσει «κάποια» στιγμή, αόριστα, και όχι αύριο για παράδειγμα, καλύτερα να μην περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο. Γιατί άλλωστε να θέλεις έναν ασυνεπή και στο φλου άντρα στη ζωή σου;

    http://www.madamefigaro.gr/