29 Ιουλ 2011

Η παρέα της Brooks παρακολουθούσε μητέρα παιδιού που δολοφονήθηκε!

Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες για τις υποκλοπές

Η μητέρα ενός δολοφονημένου παιδιού που αποτέλεσε το πρόσωπο της καμπάνιας της News of the World, ώστε να αλλάξουν οι νόμοι της Βρετανίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσε και εκείνη θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών.

Είναι αυτονόητο, πως ένας ισχυρισμός σαν αυτόν ενδέχεται να επιφέρει ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς στη Rebekah Brooks.

Αναλυτικότερα, η Sara Payne, δήλωσε την Τετάρτη πως σε μια αστυνομική δήλωση υπήρχαν στοιχεία για εκείνη σε μια λίστα που κατασχέθηκε από τον Glenn Mulcaire, ιδιωτικό ερευνητή της News of the World και υπεύθυνο στις υποκλοπές των συνομιλιών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η Payne είναι η μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας τον Ιούλιο του 2000 από έναν άντρα με αμαυρωμένο ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικασθεί στο παρελθόν για απαγωγή και σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο παιδί.

Έτσι, εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε τηλεφωνική υποκλοπή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναμένονται μεγαλύτερες κυρώσεις στη Brooks.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι και ιδιαιτέρως εκνευριστικοί, καθώς η Sara Payne είναι αγαπημένη φίλη μου», λέει η Brooks σε μια δήλωσή της και προσθέτει: «Η ιδέα ότι οποιοσδήποτε στην εφημερίδα γνώριζε ότι η Sara ή η ομάδα της κοινωνικής μας εκστρατείας ήταν στόχοι του Mulcaire είναι αδιανόητη. Είναι κάτι που ξεπερνά τη φαντασία μου».

Η ίδια η Brooks έχει άλλωστε αρνηθεί ότι γνώριζε τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονταν από την εφημερίδα. Η News of the World, πάντως, είχε προμηθεύσει την Sara Payne με κινητό τηλέφωνο εδώ και 11 χρόνια, ώστε να μπορούν να κρατούν επαφή μαζί της για την εκστρατεία, ενώ η Rebekah Brooks επιμένει πως «δεν ήταν προσωπικό δώρο».

http://www.protothema.gr/