17 Ιουλ 2011

Φρουτοπαγωτά σε ξυλαράκι



Βάζεις τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και την ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Μόλις κοχλάσει, αποσύρεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και ανακατεύεις μέσα το λεμόνι. Βάζεις τα κατεψυγμένα φρούτα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ και τα χτυπάς προσθέτοντας μέσα το σιρόπι, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το αδειάζεις στα φορμάκια για παγωτά στο ξυλαράκι. Μπορείς, αν θέλεις, να κάνεις δίχρωμα παγωτά, για παράδειγμα μισό καρπούζι και μισό πεπόνι. Τα βάζεις στην κατάψυξη για 2 τουλάχιστον ώρες και μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 6 μήνες.

Η βασική συνταγή:
•½ φλ. ζάχαρη, •½ φλ. νερό, •2 κουταλιές χυμό λεμονιού και επέλεξε το φρούτο.

Φρουτοεπιλογές:
•750 γρ. ολόκληρες φρέσκιες φράουλες (ή κατεψυγμένες)
•4 μεγάλα φρέσκα ροδάκινα σε φετάκια (3 φλ.)
•2 φλ. (300 γρ.) φρέσκα ή κατεψυγμένα ολόκληρα φραγκοστάφυλα ή μούρα ή άλλα κόκκινα φρούτα του δάσους + 1 μεγάλη μπανάνα
•4 φλ., (½ κιλό) ψίχα καρπουζιού κομμένη σε μικρούς κύβους
•1 φρέσκο ανανά, ξεφλουδισμένο και με αφαιρεμένη τη σκληρή κόρα του, κομμένο σε μπουκιές
•4 φλ. (700 γρ.) ρώγες άσπρου σταφυλιού,
•4 φλ. (½ κιλό) ψίχα πεπονιού κομμένη σε μικρούς κύβους.

http://www.philenews.com