ΥΛΙΚΑ
Για το Ζελέ:
200 γραμ. γλυκό λευκό κρασί,
50 γρ. ροδόσταγμα,
2 φύλλα ζελατίνας γύρω στα 10 γραμ.,
ροδοπέταλα.
Για την κρέμα:
180 γραμ. γάλα πλήρες
100 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αβγών
120 γραμ. ζάχαρη
130 γραμ. ροδόσταγμα
3 φύλλα ζελατίνας, περίπου 15 γραμ.,
200 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ: Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνετε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ροδόσταγμα και το αφήνετε να κρυώσει, προσέχοντας να μη σας πήξει.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετείτε στη φωτιά. Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς και σταματάτε λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Αδειάζετε το μίγμα σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και προσθέτετε το ροδόσταγμα και τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Μ’ αυτή την κρέμα γεμίζετε τα ποτήρια κατά 1/4 και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα ρίχνετε πάνω το ζελέ μαζί με τα ροδοπέταλα. Το ζελέ πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή ώστε τα ροδοπέταλα να απλωθούν παντού.
http://www.philenews.com
Για το Ζελέ:
200 γραμ. γλυκό λευκό κρασί,
50 γρ. ροδόσταγμα,
2 φύλλα ζελατίνας γύρω στα 10 γραμ.,
ροδοπέταλα.
Για την κρέμα:
180 γραμ. γάλα πλήρες
100 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αβγών
120 γραμ. ζάχαρη
130 γραμ. ροδόσταγμα
3 φύλλα ζελατίνας, περίπου 15 γραμ.,
200 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ: Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνετε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ροδόσταγμα και το αφήνετε να κρυώσει, προσέχοντας να μη σας πήξει.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετείτε στη φωτιά. Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς και σταματάτε λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Αδειάζετε το μίγμα σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και προσθέτετε το ροδόσταγμα και τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Μ’ αυτή την κρέμα γεμίζετε τα ποτήρια κατά 1/4 και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα ρίχνετε πάνω το ζελέ μαζί με τα ροδοπέταλα. Το ζελέ πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή ώστε τα ροδοπέταλα να απλωθούν παντού.
http://www.philenews.com