28 Ιουλ 2011

«Άδικη η ποινή» για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Οργισμένοι είναι οι γονείς των καταδικασθέντων μελών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι γονείς των νεαρών χαρακτηρίζουν «άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική» την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε, όπως ανέφεραν, «να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Παράλληλα  τόνισαν την ελπίδα τους να πετύχουν «δίκη κρίση» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σε γραπτή τους δήλωση, οι παριστάμενοι γονείς των νεαρών υποστηρίζουν ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν τη έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες».

Επιπλέον, θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις» και καταλήγουν ότι «η Δικαιοσύνη, λοιπόν, τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους, με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις».

http://www.star.gr/