17 Ιουν 2011

Figure Flattery - Πως να διαλέξεις το σωστό μαγιό για σένα

Aπό τη Μαρία Παπαγρηγορίου (http://www.ohsochic.gr)


Η ώρα της γυμνής αλήθειας έχει έρθει, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και λοιπά. Ναι, ναι, ξέρουμε. H Stylista όμως σας έχει και ένα άλλο ρητό: «Ουδείς τέλειος». Ας αγγίξουμε λοιπόν την τελειότητα όσο γίνεται διαλέγοντας το σωστό μαγιό για τα κάλλη μας και τα πάχη μας, ενώ ρουφάμε ένα παγωμένο τσάι με κατεχίνες.



1. Πρώτα-πρώτα, ας διαλύσουμε τη μεγάλη αυταπάτη: Το μπικίνι είναι πολύ καλύτερη επιλογή μαγιό από το ολόσωμο γενικά. Ο βασικός λόγος: Το σώμα μένει πιο ακάλυπτο, μαυρίζει περισσότερο και όλες οι ατέλειες εξομαλύνονται με το άγγιγμα του ήλιου. Ακόμη και η κοιλίτσα, το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών του ολόσωμου, η οποία δείχνει πολύ πιο όμορφη μαυρισμένη (όχι, δοκίμασέ το και πες μου).
 
2. Σλιπ που «ανεβαίνει» ψηλά στα πλαϊνά ή που «κάθεται» χαμηλά στα πλαϊνά; Το μόνιμο δίλημμα της γυναίκας με «ψωμάκια». Από προσωπική εμπειρία και άπειρες κλινικές δοκιμές, καταθέτουμε πως αυτό που «ανεβαίνει» ψηλά έχει την τάση να δείχνει καλύτερο, γιατί τα πόδια δείχνουν μακρύτερα. Άσε το άλλο που κάθεται χαμηλά στην ενοχλητική κατηγορία των skinny γυναικών. Ακόμη καλύτερα, προτείνουμε ένα μπικίνι κλασικό, με κορδονάκια στο σλιπ, που έχει το προσόν ότι το ρυθμίζεις και σου «κάθεται» όπου σου «κάθεται» καλύτερα.

3. Εφηβικός σωματότυπος: Ας αποκομίσει τα οφέλη ενός μαγιό ολόσωμου, με έντονα «κοψίματα» στο σχέδιο, ώστε να αποκτήσει καμπύλες λαχταριστές. Ανάλογο εφέ έχει και ένα μπικίνι ή ολόσωμο με ρίγες.

4. Σωματότυπος-αχλάδι: Mix’n’match, το θαυματουργό: Ένα μπικίνι με μονόχρωμο σκούρο σλιπ και εμπριμέ σουτιέν είναι το δώρο του στυλ στον σωματότυπο-αχλάδι. Εμπλουτίζει το άνω μέρος, εμπλουτίζει και το συνήθως μικρό στήθος που συνοδεύει τον εν λόγω σωματότυπο, ενώ περιορίζει τις οπτικές απώλειες στον τομέα της περιφέρειας, ο οποίος περνά κάπως πιο απαρατήρητος.

5. Μικρό στήθος: Ένα μπικίνι με σουτιέν bandeau, με σούρα στη μέση. Το γεμίζει, το στηρίζει.

6. Μεγάλο στήθος: Ένα μπικίνι με ενισχυμένο σουτιέν halter neck. Το στηρίζει επαρκώς, άσε δε που το δένεις όσο ψηλά ή όσο χαμηλά χρειάζεται για να «στρώσει». Επιπλέον, το βαθύ V ενός τέτοιου σουτιέν κολακεύει πολύ περισσότερο το πλούσιο μπούστο. Μια ακόμη καλή ιδέα για το οπτικό μέρος της υπόθεσης είναι να αποφεύγεις τα μονόχρωμα σουτιέν και να προτιμάς αυτά με τα φίνα prints.

7. Μάνα, κουράγιο: Σου μιλάω εκ πείρας, γκαραντί που λένε, το καλύτερο μαγιό για την φρεσκογεννημένη είναι το μπικίνι με σλιπ-σορτσάκι, σε στυλ ρετρό. «Μαζεύει» την κοιλίτσα όσο χρειάζεται και είναι άνετο, πολύ άνετο.

8. Παχάκια, γενική ταξιδιωτική οδηγία: Τα μαγιό με φινετσάτα σε μέγεθος μοτίβα, όπως π.χ. τα animal prints, έχουν την τάση να «κόβουν» πόντους. Πιο αποτελεσματικά ίσως από μια μονοχρωμία, η οποία γενικά αποκαλύπτει τις διαστάσεις σε όλο τους το μεγαλείο.

http://www.stylista.gr/