20 Ιουν 2011

Carolina Herrera: Eμπνέει την διαφημιστική καμπάνια του οίκου της

από την Αφροδίτη Γκόγκογλου


Ο Patrick Demarchelier «αναβιώνει» μία vintage φωτογραφία της σχεδιάστριας

Αφού ανέλαβε να είναι ο φωτογράφος της καμπάνιας της φθινοπωρινής συλλογής της Carolina Herrera, ο Patrick Demarchelier εμπνεύστηκε από την ίδια την σχεδιάστρια. Ο φωτογράφος βασίστηκε σε μία φωτογραφία που τράβηξε το 1970 ο Norman Parkinson, στη βίλα της Herrera, La Vega, στο Καράκας. Προσκεκλημένος της σχεδιάστριας για ένα χαλαρό γεύμα, ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος την φωτογράφησε σε χαλαρές στιγμές και αργότερα της έδωσε την συγκεκριμένη φωτογραφία ως ενθύμιο. Με βάση αυτή την φωτογραφία κινήθηκε και ο Patrick Demarchelier για την καμπάνια του οίκου της σχεδιάστριας.










Η φωτογράφηση σηματοδοτεί την νέα συνεργασία της Herrera με τον φωτογράφο, αφού, μέχρι στιγμής, οι δυο τους δεν είχαν συνεργαστεί για κάποια διαφημιστική καμπάνια. «Το μάτι του Patrick “αιχμαλωτίζει” με πανέμορφο τρόπο το πνεύμα κομψότητας και θηλυκότητας που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής μου για αυτή τη συλλογή- ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που έχουν κάνει τις δημιουργίες μου μέρος της καθημερινότητάς τους», είπε η Herrera στο WWD.

Ένα ακόμα καινούργιο πρόσωπο στον κόσμο της σχεδιάστριας είναι το μοντέλο Sigrid Agren, που φωτογραφήθηκε με διάφορα κομμάτια της συλλογής της καθώς και με διακριτικά vintage κοσμήματα και παπούτσια του Manolo Blahnik. Οι διαφημίσεις θα κυκλοφορήσουν στα τεύχη Ιουνίου γυναικείων και lifestyle περιοδικών

http://www.stylista.gr/