19 Ιουν 2011

Ζελέ φράουλα με γιαούρτι

Συστατικά


4 κουτιά ζελέ φράουλα

4 κούπες ζεματιστό νερό

2 κούπες γιαούρτι

4 κούπες φράουλες σε κομματάκια (1/2 κιλό περίπου)

1/2 κούπα ζάχαρη



Οδηγίες

1.Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.

2.Βάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το εκεί, ώσπου ν'αρχίσει να μισοπήζει.

3.Αδειάστε το στο μπωλ του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το 4΄στη δυνατή ταχύτητα

4.Αδειάστε το σε φόρμα που έχετε βρέξει προηγουμένως με λίγο νερό και αφήστε το στο ψυγείο 24 ώρες, να στερεοποιηθεί.

5.Για να το μεταφέρετε σε πιατέλα, βουτήξτε τη φόρμα σε ζεματιστό νερό μερικά δευτερόλεπτα.

6.Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ανάποδα σκεπάζοντας το άνοιγμα της φόρμας κι αναποδογυρίστε. Κρατώντας στερεά τη φόρμα μαζί με την πιατέλα κουνήστε λίγο δεξιά - αριστερά και το ζελέ θα πέσει στην πιατέλα.

7.Αφήστε το 1 - 2 ώρες ακόμη στο ψυγείο.

8.Αν θέλετε στολίζετε με σαντιγύ, ολόκληρες φράουλες ή σάλτσα φράουλας.

http://typos.com.cy/