Υλικά
½ κούπες ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
200γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα (επιλογής σας)
6 κούπες ρύζι σπυρωτό
1 κουτ. σούπας σος σόγιας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αβγό και μαγειρέψτε το για περίπου ένα λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί. Απομακρύνετε από το τηγάνι και ψιλοκόψτε το.
2.Ξαναβάλτε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αφήστε τα γίνουν για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλο λίγο. Προσθέστε το ρύζι και την σόγια και αφήστε τα να μαγειρευτούν καλά. Συνεχίστε με το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι και κρατείστε τα ζεστά μέχρι να τα σερβίρετε.
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
δενδρολίβανο
Αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τις μπριζόλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και δενδρολίβανο και τις βάζετε σε ένα ταψάκι.
2.Κόβετε την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες και τα τοποθετείτε σε στρώσεις πάνω από τις μπριζόλες. Πρόσθετε το ελαιόλαδο και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις ψήνετε μέχρι να ψηθούν και από μέσα αλλά να παραμείνουν τα ζουμιά τους.
http://www.queen.gr/