Γιαούρτι με βατόμουρα ή φράουλες
Γιαούρτι με βατομουρα ή φράουλες
250 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (brown sugar)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, το μέλι, το λάδι και τη ζάχαρη και όταν γίνει ένα ομογενές μείγμα, τότε το στρώνουμε σε μία λαδόκολλα την οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά φροντίζοντας να ανακατεύουμε τα υλικά μας κάθε δέκα λεπτά, ώσπου οι νιφάδες της βρώμης να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα ποτήρι με ύψος δέκα εκατοστών βάζουμε διαδοχικές στρώσεις από γιαούρτι και τα βατόμουρα ή τις φράουλες που έχουμε κόψει σε μικρότερα τεμάχια, γεμίζοντας το ποτήρι μέχρι δύο εκατοστά πριν το χείλος του.
Προσθέτουμε από πάνω τις μελωμένες και ψημένες νιφάδες της βρώμης, αφού τις έχουμε αφήσει να κρυώσουν καλά.
Ενεργειακές μπάρες
500 γραμμάρια μούσλι
1 ½ φλυτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι μέλι
Βάζετε σε μία κατσαρόλα την ταχίνι και το μέλι και αρχίζετε να ανακατεύεται το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνει ρευστό.
Αδειάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνετε τα μούσλι.
Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και μετά, αφού τοποθετήσετε σε ένα ορθογώνιο ταψί μία λαδόκολλα, ρίχνετε τα υλικά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις ροδίσει, τοποθετούμε από πάνω αλουμινόχαρτο και μετά από δέκα λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε το ταψί, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το κόβετε σε ίσα κομμάτια.
Μπισκότα βρώμης με μέλι και σταφίδες
125 γραμμάρια μέλι
1 αυγό
75 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια βρώμη
90 γραμμάρια σταφίδες
Ανακατεύετε το βούτυρο ή την μαργαρίνη με το μέλι και προσθέτετε το αυγό.
Στο μείγμα προσθέτετε το αλεύρι, τη βρώμη και τις σταφίδες και ανακατεύετε, ώστε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Με ένα κουτάλι αφαιρείτε μικρή ποσότητα και την διαμορφώνετε σε μπισκότο που τοποθετείτε πάνω σε μία λαμαρίνα, αλειμμένη με βούτυρο.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς για δέκα λεπτά ωσότου ροδίσουν.