Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν από τους βίαιους βομβαρδισμό σήμερα στην περιοχή της Μιζουράτα, από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσαν εξεγερμένοι στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με έναν από αυτούς, που επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο βομβαρδισμός με ρουκέτες Γκραντ, βαρύ πυροβολικό και βλήματα όλμου έπληξε κυρίως τον τομέα του Νταφνιέχ κοντά στη Μιζουράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.
"Είκοσι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και ανταρτών σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν", δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Η περιοχή αυτή βρίσκεται 35 μίλια ανατολικά του κέντρου της Μιζουράτα.
Σύμφωνα με την εξέγερση, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις σταθμεύουν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το Νταφνιέχ. "Οι εξεγερμένοι κατάφεραν να αποκρούσουν μιαν επίθεση κατά του εν λόγω τομέα", δήλωσε ένα μέλος της εξέγερσης κάνοντας λόγο για "νεκρούς και τραυματίες στις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις".
Στο μεταξύ στη Ρώμη ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητής της Νατοϊκής Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν, και μελλοντικός διευθυντής της CIA, συζήτησε στην Ιταλία τις προοπτικές μιας "πολιτικής λύσης" στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό ΥΠΕΞ.
Ο στρατηγός Πετρέους και ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φράνκο Φρατίνι μίλησαν ιδιαίτερα για μια "ενίσχυση της πολιτικής και στρατιωτικής πίεσης στο καθεστώς του Καντάφι, και για την προοπτική μιας πολιτικής λύσης για μια Δημοκρατική Λιβύη".
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε γενικές γραμμές "στις πολιτικές-θεσμικές εξελίξεις που έρχονται στη Βόρεια Αφρική, ιδίως την Αίγυπτο, την Τυνησία και το Κέρας της Αφρικής", σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης το θέμα της "αστάθειας στη Σομαλία, κυρίως ότι αφορά το αυξανόμενο πρόβλημα της πειρατείας και των διεθνών στρατηγικών που υλοποιούνται για την αντιμετώπισή του".
Όσον αφορά το Αφγανιστάν, οι δύο ηγέτες υπενθύμισαν ότι η διαδικασία μετάβασης θα πρέπει να νοείται ως "μια σταδιακή και αμετάκλητη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προς τις αρχές στην Καμπούλ, που θα πρέπει να συνοδεύεται από μια ισχυρή συνεργασία στον πολιτικό τομέα, και μετά το 2014".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση "λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος της αποστολής του στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Πετρέους αναγνώρισε το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε το ιταλικό εκστρατευτικό σώμα στην περιοχή της Χεράτ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη μιας κοινωνίας πολιτών".
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=127485