21 Ιουν 2011

Καλοκαιρινή σαλάτα

σαλάτα, πιπεριά

Καλοκαιρινή σαλάτα

H σαλάτα αυτή προορίζεται για ένα ελαφρύ γεύμα με φίλους. 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά


50 γραμμ. αλεύρι

50 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κουταλιές βούτυρο

250 γραμμ. λάχανο

3 πιπερίτσες κέρατα γλυκές και 2 καυτερές

μαϊντανό

4 κουταλιές ξίδι

80 γραμμ. αμυγδαλόψιχα φιλέ

200 γραμμ. γιαούρτι

αλάτι

Προετοιμασία


Ανακατέψτε τα δύο αλεύρια και διαλύστε τα με 150 ml ανθρακούχο νερό.

Προσθέστε 2,5 κουταλιές βούτυρο, ­αλατίστε, ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά.

Κόψτε σε κοντές λεπτές λωρίδες το λάχανο και τις καυτερές πιπεριές, ρίξτε τα σ’ ­ένα μπολ, περιχύστε τα με το ξίδι και ­αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Στραγγίστε το λάχανο, βάλτε το σ’ ένα μπολ και προσθέστε τις γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες με το μαϊντανό και την αμυγδαλόψιχα.

Ρίξτε το γιαούρτι, ανακατέψτε και αλατίστε.

Αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε κάθε φορά 1/4 ζύμης και ψήστε 4 κρέπες.

Τοποθετήστε την κάθε κρέπα σ’ ένα μπολ, ρίξτε μέσα τη σαλάτα και σερβίρετε.  

* Από τη Φράνκα Χατζηχρήστου
**ΦΩΤΟ:MONDARODI / IML IMAGE GROUP , ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


http://www.myself.gr/