8 Ιουν 2011

Μηνύει το ΝΑΤΟ η κόρη του Καντάφι

Τουλάχιστον 29 νεκροί σε 60 επιδρομές των δυτικών στην Τρίπολη. Κατά του ΝΑΤΟ στρέφεται και η κόρη του Καντάφι. Καταθέτει μηνύσεις για εγκλήματα πολέμου.
Η Τρίπολη βομβαρδίστηκε την Τρίτη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες ανέφεραν ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο απολογισμός της επιχείρησης, ήταν για άλλη μία φορά τραγικός. Είκοσι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 60 αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσατης Λιβύης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραήμ.
Η Αϊσά, κόρη του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, κατέθεσε μήνυση σήμερα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι για "εγκλήματα πολέμου" και "δολοφονίες" μετά από το θάνατο των τεσσάρων μελών της οικογένειάς της, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της.
Η πρώτη μήνυση κατά του ΝΑΤΟ για "εγκλήματα πολέμου", κατατέθηκε στις Βρυξέλλες και στο βελγικό ομοσπονδιακό εισαγγελικό γραφείο, δήλωσε ο Γάλλος Λικ Μπροσολέ, ένας από τους δικηγόρους της Αϊσά Καντάφι.
Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία του Παρισιού και καταγγέλλει "δολοφονίες", ανέφερε η Ντομινίκ Ατζιάν, επίσης δικηγόρος της κόρης του Λίβυου ηγέτη.
Από την επιδρομή στις 30 Απριλίου,  ο πιο νέος γιος του Μουάμαρ Καντάφι ο Σάιφ Αλ-Αραμπ 29 χρόνων, και τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη, 4 μηνών έως 2 χρόνων, καθώς και πολλοί φίλοι και γείτονες της οικογένειας Καντάφι σκοτώθηκαν.
Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης. Έχουν εκφραστεί πολλές αμφιβολίες σχετικά με τους θανάτους των μελών της οικογένειας Καντάφι. Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε την όλη ιστορία "προπαγάνδα" του λιβυκού καθεστώτος.

http://news247.gr/