9 Ιουν 2011

Καλοκαίρι 2011: Βερμούδες τριγύρω πολλές...

Άκου που σου λέει η Στέλλα Κουρμουλάκη

Το MEN 24 εντόπισε όλους τους απαραίτητους τύπους βερμούδας που πρέπει να διαθέτεις για να συμπληρώσεις τη γκαρνταρόμπα σου
 
Oι βερμούδες αποτελούν ένα από τα highlights της περιόδου που διανύουμε, μιας και μπήκε επισήμως το καλοκαίρι! Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με παντελόνια ως τη γάμπα, μέχρι το γόνατο, πιο πάνω από το γόνατο και τελείως κοντά (τύπου τενιστικά). Αναρωτιέσαι ποιο είναι το κατάλληλο μάκρος, αν πρέπει να έχουν ρεβέρ ή σκισίματα, να είναι τζιν ή υφασμάτινα, πόσες τσέπες να αριθμούν και τα κατάλληλα χρώματα. Αυτά τα ερωτήματα που σε ταλαιπωρούν κάθε χρόνο ήρθε η ώρα να λάβουν απαντήσεις.



Τύπος, μάκρος, φάρδος

Στενή: Είναι ιδανική για όσους δεν είναι πολύ ψηλοί γιατί τους δίνει πόντους

Με ρεβέρ: Είναι ό,τι πρέπει για όσους είναι πάρα πολύ λεπτοί, γιατί τα ρεβέρ κάνουν τα πόδια να φαίνονται κανονικά

Με λάστιχο: Είναι απαραίτητη για όσους είναι μεν γυμνασμένοι, αλλά έχουν χοντρά πόδια και θέλουν να τα κρύψουν

Κομμένη: Εκείνη η βερμούδα που έκοψες με το ψαλίδι που βρήκες στο βαλιτσάκι με τα σχετικά είδη και της έχεις αφήσει ξέφτια, δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν

Σε γενικές γραμμές όλα τα είδη αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους τύπους σώματος. Οι πολύ μακριές είναι για πιο ψηλούς, οι πολύ κοντές για πιο γυμνασμένους, αυτές με τα ρεβέρ για τους πιο αδύνατους και οι κανονικές για όλους σχεδόν, γιατί αποτελούν τη χρυσή τομή. Δηλαδή αν το μάκρος της βερμούδας τελειώνει εκεί που αρχίζει το γόνατό σου, τότε όλα είναι υπό έλεγχο. Επίσης, τα ρεβέρ προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στιλ, άρα προτιμώνται. Τα σκισίματα πάλι, καλό θα είναι να τα αποφύγεις, γιατί φαίνονται πολύ πρόχειρες και όχι used που θέλουμε.

Χρώματα και υφάσματα. Δηλαδή

Τζιν βερμούδα θα φορέσεις για καφέ από τα Εξάρχεια μέχρι το Balux, γιατί πολύ απλά αν την συνδυάσεις κατάλληλα, είτε με T-shirt, είτε με πουκάμισο ή polo μπλουζάκι αντίστοιχα, θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς για την κάθε περίσταση.

Υφασμάτινη βερμούδα θα φορέσεις όποτε και όπου θέλεις γιατί είναι passe-partout. Επίσης, μπορείς να τη βάλεις με πουκάμισο, T-shirt και polo μπλουζάκι.

Καρό βερμούδες θα δεις παντού γύρω σου φέτος το καλοκαίρι. Είναι κάτι σαν τα καρό πουκάμισα, από άποψη ευρείας προτίμησης. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ βολικές γιατί δίνουν χρώμα στη ζωή σου, καλοκαίρι γαρ. Κυρίως το καρό θα το συναντήσεις σε μπλε και κόκκινες αποχρώσεις.

Τα χρώματα που παίζουν γενικώς είναι γκρι, μπλε και μαύρο όσον αφορά στις μονόχρωμες βερμούδες. Αν, βέβαια, μιλάμε για τις τύπου militair, τότε θα συναντήσεις αποχρώσεις του καφέ και σίγουρα το πολυαγαπημένο χακί.

Οι τσέπες αποτελούσαν πάντα ένα μείζον θέμα στον τομέα των βερμούδων. Είναι καλύτερο οι τσέπες να μην κάνουν περισσότερη εντύπωση από ότι το υπόλοιπο ντύσιμό σου. Οπότε κατά πρώτον μην τις φορτώνεις πράγματα με αποτέλεσμα να φουσκώνουν και κυρίως να μην είναι loud από τη φύση τους. Αυτό σημαίνει πως παντελόνια με πλαϊνές, πίσω και κρυφές τσέπες (όλα αυτά ταυτοχρόνως) αποκλείονται. Να προτιμάς εκείνες τις βερμούδες που έχουν είτε κάθετες τσέπες με ή χωρίς φερμουάρ, είτε είναι διακριτικές. Δηλαδή, όχι με πολλά κουμπιά ή παραπάνω ύφασμα στο συγκεκριμένο σημείο, από όσο στην πραγματικότητα χρειάζεται. Σκέψου πως αν χρειαστεί να βάλεις και ζώνη, δεν θα φαίνονται ωραίες αν είναι πολλές (και πολλαπλής χρήσης εντός). Αν τσεκάρεις τις επιλογές που υπάρχουν στα μαγαζιά, θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ και θα απορρίψεις εκείνες που είναι too much.

Κάτι τελευταίο που σχετίζεται με το πως συνδυάζονται οι βερμούδες: μην τις φορέσεις ΠΟΤΕ με μπλέιζερ. Άκου με που σου λέω!


http://www.men24.gr