29 Μαΐ 2011

Περπατώντας στο νερό...




Ο θρύλος πίσω από το φυσικό φαινόμενο στο Jindo στη Κορεατική χερσόνησο, έχει ως εξής:

Στο χωρίο έχουν επιτεθεί τίγρεις (όταν ακόμα υπήρχαν και στην Κορέα….) και οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στο κοντινό νησί Modo. Όλοι, εκτός από μια ανήμπορη γριούλα, που μην έχοντας κάποιον να τη μετακινήσει, έμεινε πίσω και παρακάλεσε το Θεό της Θάλλασας να τη βοηθήσει. Αυτός, ακούγοντας τις προσευχές της, χώρισε τη θάλασσα στη μέση και έτσι μπόρεσε και η γριούλα να πάει μόνη της γρήγορα στο νησί, πριν έρθουν οι τίγρεις και την κατασπαράξουν. Αυτό έγινε την 18η Μαΐου.
Τι γίνεται στην πραγματικότητα όμως;
Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο που αποκαλείται «το θαύμα του Moses«. Δύο φορές το χρόνο, στην περίοδο της χαμηλότερης στάθμης της παλίρροιας, ένας διάδρομος 2,8 χλμ μήκος και 40 μέτρων πλάτος, αποκαλύπτετε από τη θάλασσα και για μια ώρα περίπου. Στο χρόνο αυτό, η πρόσβαση στο νησί είναι δυνατή με τα πόδια, έτσι που να μοιάζει σα να «περπατάς» πάνω στο νερό!
Το γεγονός είναι πολύ γνωστό στους Κορεάτες, που διοργανώνουν μάλιστα και φεστιβάλ στις δύο ακτές που προσελκύει χιλιάδες κόσμου, στον υπόλοιπο κόσμο όμως παρέμεινε άγνωστο έως το 1975, οπότε και ο τότε Γάλλος πρεσβευτής έγραψε για αυτό σε μια εφημερίδα της πατρίδας του.





http://kokoraki.blogspot.com