2 Μαΐ 2011

Πατάτες με μπέικον ογκρατέν


Ένα ορεκτικό για τους λάτρεις του μπέικον. Ιδανικός σύντροφός του μία μπύρα Weiss. Προτείνει το
http://www.myself.gr/

To Sokaki says:
Ξέρω τι σκέφτεστε. 120 λεπτά για ένα ορεκτικό;! Κι όμως! Η προετοιμασία στην ουσία είναι εύκολη και παίρνει το πολύ ένα 20λεπτο. Ο υπόλοιπος χρόνος είναι για το ψήσιμο.
Το αξίζει πάντως, δοκιμάστε το!

Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
 Για 6 άτομα                                                                                                                                                                                                  

Υλικά

2 μέτριες πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπέικον

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ψητές γλυκές, κόκκινες πιπεριές
(υπάρχουν και σε συσκευασία με ελαιόλαδο) 
1 κουτί τυρί σε φέτες (προτιμήστε gouda ή cheddar) 
1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά 

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.



2. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο με χαμηλά λιπαρά ένα πυρέξ.  
3. Βάζετε τις ροδέλες πατάτας, το μπέικον, 6 φέτες τυρί σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά στο πυρέξ με 1φλιτζάνι γάλα και όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
 

4. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το μπέικον και να έχουν «πιει» το γάλα.