Υλικά: (για 6-8 άτομα)
1 κιλό φράουλες
1 φλιτζ. τσαγ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους (προαιρετικά)
1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα φράουλα
3 φλιτζ. τσαγ. νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 κουτ. γλυκ. γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ, σε σκόνη
250 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε γρήγορα τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο. Τις αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα κεράσια και τους ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
3. Παίρνουμε το βούτυρο περίπου 250 γραμ, μαλακωμένο, δηλαδή το έχομε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύουμε με το χέρι μας, ενσωματώσουμε το βούτυρο στην βρώμη μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Τέλος, παίρνουμε ένα ταψάκι και το βουτυρώνουμε γενναιόδωρα.
Απλώνουμε μια πρώτη στρώσει φρούτου και πασπαλίζουμε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνομε με μικρούς κύβους βουτύρου.
5. Τα φρούτα θα σιγοβράσουν και θα βγάλουν τα ζουμάκια τους, το βούτυρο θα λιώσει και θα αγκαλιάσει απαλά τις νιφάδες βρώμης απελευθερώνοντας την ευωδιά των μπαχαρικών και τελικά μια υπέροχη ξανθή και ακαταμάχητη κρούστα θα καλύψει τα πάντα. Συνοδεύουμε με μία μπάλα βανίλια παγωτό Cream House Vanilla.
1 κιλό φράουλες
1 φλιτζ. τσαγ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους (προαιρετικά)
1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα φράουλα
3 φλιτζ. τσαγ. νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 κουτ. γλυκ. γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ, σε σκόνη
250 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε γρήγορα τις φράουλες και τις κόβουμε στα δύο. Τις αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τα κεράσια και τους ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
3. Παίρνουμε το βούτυρο περίπου 250 γραμ, μαλακωμένο, δηλαδή το έχομε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Το κόβουμε σε κομματάκια και το ρίχνουμε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύουμε με το χέρι μας, ενσωματώσουμε το βούτυρο στην βρώμη μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Τέλος, παίρνουμε ένα ταψάκι και το βουτυρώνουμε γενναιόδωρα.
Απλώνουμε μια πρώτη στρώσει φρούτου και πασπαλίζουμε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνομε με μικρούς κύβους βουτύρου.
5. Τα φρούτα θα σιγοβράσουν και θα βγάλουν τα ζουμάκια τους, το βούτυρο θα λιώσει και θα αγκαλιάσει απαλά τις νιφάδες βρώμης απελευθερώνοντας την ευωδιά των μπαχαρικών και τελικά μια υπέροχη ξανθή και ακαταμάχητη κρούστα θα καλύψει τα πάντα. Συνοδεύουμε με μία μπάλα βανίλια παγωτό Cream House Vanilla.
http://fe-mail.gr