16 Μαΐ 2011

Σοκολατένια κεκάκια με γλάσο κρέμας

Τα cupcakes που σου προτείνουμε είναι πλούσια σε γεύση χωρίς όμως να περιέχουν βούτυρο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πλούσια γεύση, αλλά είναι φτωχά σε θερμίδες και λιπαρά. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά για 8 μερίδες
2 φλ. γάλα σόγιας
1 κ.γ. μηλόξιδο
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
½ κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
½ κούπα κακάο
4 βανίλιες
½ φλ. φυτίνη
½ φλ. μαργαρίνη
3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
 
1. Ανακατεύεις για να φτιάξεις το κέικ 1 φλ. γάλα με το μηλόξιδο και το αφήνεις για λίγα λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και σε ένα τρίτο χτυπάς με το μίξερ για 2 λεπτά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το κακάο.

2. Προσθέτεις το γάλα και τις 2 βανίλιες και χτυπάς στο μίξερ ενώ σταδιακά ρίχνεις το μείγμα αλευριού που έχεις αφήσει στο άλλο μπολ.

3. Τοποθετείς στο ειδικό ταψάκι για τα cupcakes τις χάρτινες θήκες και γεμίζεις με το μείγμα τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

4. Χτυπάς στο μίξερ τη φυτίνη και τα μαργαρίνη μέχρι να ενωθούν. Προσθέτεις τη ζάχαρη και χτυπάς για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις τις άλλες δύο βανίλιες και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάς για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η γαρνιτούρα.

5. Βγάζεις τα cupcakes από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.

6. Σερβίρεις στη συνέχεια τα γλυκά χρησιμοποιώντας κορνέ.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
326 θερμίδες, 5 g πρωτεΐνη, 42 g υδατάνθρακες, 2 g φυτικές ίνες, 16,5 g λίπος, 6,5 g κορεσμένα λιπαρά, 251 mg νάτριο

http://www.preventionmag.gr/