3 Μαΐ 2011

Ολη η αλήθεια για Παπασταθόπουλο και η περίπτωση Μόρα

Η περίπτωση του Παπασταθόπουλου, η εναλλακτική λύση με Μόρα και η επιστροφή του Ελευθερόπουλου. Η ανάλυση των δεδομένων.


Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πιο καθαρά δεν μπορούσε να το πει. "Έχω όνειρο να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό" παραδέχθηκε στην βραδιά της "βράβευσης" των κορυφαίων του φετινού πρωταθλήματος.

Και όπως έχουμε εξηγήσει εδώ και μέρες στο Contra.gr, η πιθανότητα επιστροφής του στον Πειραιά είναι μεγάλη. Φαβορί ξεκάθαρο για την θέση του "δεύτερου πορτιέρο" της νέας σεζόν είναι και αυτή τη στιγμή ο πρώτος Ελληνας που φτάνει κοντά στο νέο ρόστερ. Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι όμως. Για την ακρίβεια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εδώ και καιρό σχηματισμένο ένα "δίπολο" σε ότι αφορά την θέση του τρίτου κεντρικού αμυντικού.

Ο Βαλβέρδε εμπιστεύεται πολύ τον Μοντέστο για τις θέσεις των χαφ. Ψάχνει λοιπόν έναν extra παίκτη δίπλα σε Μέλμπεργκ και Αβραάμ προκειμένου αν (ξανά) χρειαστεί ο Μοντεστό να πάρει θέση στα χαφ. Ποιοι είναι λοιπόν βασικοί υποψήφιοι για τη θέση αυτή;

Δύο στόπερ της εθνικής μας ομάδας. Ίσως το καλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο (καθότι ποδοσφαιριστής της Μίλαν) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο μοναδικός "ελεύθερος" παίκτης πρώτης γραμμής, ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει στην περίπτωση Παπασταθόπουλου μια μεγάλη ευκαιρία. Ο "Πάπα" τον Ιούνη γίνεται 23ων χρόνων. Και παρότι πρωταθλητής με τους "ροσονέρι" δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά. Το γράφουν άλλωστε και οι Ιταλοί. Ως τις 6 Αυγούστου θα μείνει στη Μίλαν προκειμένου να υπάρχουν λύσεις στους στόπερ για το Σούπερ Καπ μιας και οι Γέπες (Κολομβία) και Τιάγκο (Βραζιλία) θα βρίσκονται στο Κόπα Αμέρικα με τις εθνικές τους ομάδες. Από τις 7 Αυγούστου... φεύγει.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεδομένα τον θέλει. Και ποντάρει στο timing για να κάνει πρόταση δανεισμού με οψιόν αγοράς ή ακόμη και για συνιδιοκτησία. Η Μίλαν τον αγόρασε 7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι. Και είναι θετική και να τον δανείσει και να "μοιραστεί" τα δικαιώματα του με άλλη ομάδα. Προφανέστατα θα υπάρξει και ενδιαφέρον από άλλους (ήδη η Τζένοα το έχει δηλώσει δημόσια πως θα ήθελε την επιστροφή του "Πάπ" στην Γένοβα). Ο Ολυμπιακός όμως έχει πιθανότητες. Και μην σας φανεί παράξενο αν και στη... διαδρομή αποκτήσει και σύμμαχο τον παίκτη σε αυτό!

Αν τώρα δεν βρεθεί άκρη καθώς σίγουρα η περίπτωση είναι περίπλοκη, ο Μόρας είναι η αμέσως επόμενη λύση. Ελεύθερος από τη Μπολόνια όπου σε 4 σεζόν έκανε 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Σε καλή ηλικία (30 χρονών) και φυσικά με την επιθυμία να βρεθεί σε ένα club όπως ο Ολυμπιακός. Ο Μόρας έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Τοροσίδη, τον Τζιμπούρ, τον Βάντερσον, τον Σουμπίνιο, τον Λεάντρο. Σημείο "επαφής" λοιπόν είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι Πειραιώτες διακριτικά ως τώρα μιας και η Μίλαν ακόμη έχει ματς πρωταθλήματος (θέλει έναν βαθμό για να πανηγυρίσει το Σκουντέτο) έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα για τον Παπασταθόπουλο. Εξ ου και τα ιταλικά δημοσιεύματα... Για τον Μόρα δεν έχει γίνει κάτι. Ακόμη... Αν χρειαστεί το πιθανότερο είναι να γίνει.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φυσικά δεν θα συζητούσε την περίπτωση Παπασταθόπουλου. Προφανώς και δεν θα είχε αντίρρηση για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Για τον Μόρα, έχει σίγουρα άποψη. Τον έχει δει πρόσφατα σε κάποια ματς της εθνικής ομάδας (έπαιξε 90άλεπτα στα φιλικά με Καναδά και Πολωνία). Και μάλλον ξέρει από πρώτο χέρι την σφοδρή επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη για μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη ελληνική παρουσία στο ρόστερ. Άρα...




http://www.cosmo.gr/