Έπιασαν οι ζέστες , επιτέλους, τι καλύτερο λοιπόν από ένα λαχταριστό παγωτάκι; Το cosmo.gr σας προτείνει μια πανεύκολη συνταγή, με χαμηλού κόστους υλικά.
Υλικά:
Για την κρέμα :
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί σαντιγί (τύπου Ερμόλ ή Μόρφατ σε κουτί όμοιο με του ζαχαρούχου , όχι κρέμα γάλακτος ή σαντιγί σε σκόνη!)
1 ζαχαρούχο γάλα
Για την σοκολάτα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί σαντιγί (τύπου Ερμόλ ή Μόρφατ σε κουτί όμοιο με του ζαχαρούχου , όχι κρέμα γάλακτος ή σαντιγί σε σκόνη!)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές κακάο
Προαιρετικά ξηροί καρποί και κομματάκια μπανάνας
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μια στρώση μπισκότα, χτυπάμε ξεχωριστά τα υλικά για την κρέμα και την σοκολάτα στο μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα και λίγο αργότερα την σοκολάτα. Αν θέλετε ενδιάμεσα στις δύο στρώσεις τοποθετείτε ξηρούς καρπούς ή κομματάκια μπανάνας.
Τέλος σκεπάζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για 3 με 4 ώρες μέχρι να παγώσουν.
Όταν είναι έτοιμα χαράζουμε την πλαϊνή πλευρά των μπισκότων και τα βγάζουμε προσεκτικά. Τα λαχταριστά παγωτάκια μας είναι έτοιμα!
Εναλλακτικά αντί για κακάο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο καφέ, αν θέλετε να έχετε γεύση Μόκα.
Καλή σας απόλαυση!
http://www.cosmo.gr/