Πάσχα χωρίς κουλουράκια γίνεται; Δεν γίνεται; Τι θα πάρετε από τον φούρνο ή το σούπερ- μάρκετ; Και θα χάσετε όλη αυτή την μαγεία της προετοιμασίας;
400γρ. βούτυρο
1 κιλό αλεύρι νούμερο 2
2 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν
2 κρόκους αυγού και 1 ολόκληρο αυγό
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν .
Από το μείγμα παίρνουμε λίγη ζύμη -περίπου 1 ½ κουταλιά της σούπας- στην παλάμη μας και ξεκινάμε πλάθοντας το πρώτο μας κουλουράκι!
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο και νερό και ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 15 με 20 λεπτά!
Μικρό μυστικό: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή για να είναι τραγανά τα κουλουράκια μας!
Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα!
http://www.cosmo.gr/