23 Απρ 2011

Σπιτικά πασχαλινά μπισκότα

Aπο την Νέλη Κωστοπούλου (mailto:nkostopoulou@imako.gr)


Μπισκότα βουτύρου από την Πέννυ Παυλίδου
Υλικά
200 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμ. αλεύρι
1 αβγό
Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε με το χέρι.
2. Αφήνουμε τη ζύμη για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
3. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο στο πάχος που επιθυμούμε.
4. Με τις ειδικές φόρμες κόβουμε τα σχήματα που θέλουμε.
5. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν αρκετά) στους 200 βαθμούς.
6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Υλικά για το γλάσο1 ασπράδι αβγού
Άχνη ζάχαρη (όσο πάρει ώστε να πήξει)
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι και προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το χρώμα και με χωνάκι κάνουμε τα περιγράμματα και τα σχέδια.
Penny’s Cakes: πληροφορίες και παραγγελίες στο τηλέφωνο 6948- 008150

http://www.stylista.gr