14 Απρ 2011

Δεν άντεξαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους

Δυο άλλαξαν γνώμη και άλλοι δυο όχι
Η  προσευχή στην εκκλησία του Χριστού στην κορυφή του όρους Γιούχτα και μια διαπραγμάτευση διάρκειας 20΄ λεπτών με τους αστυνομικούς, έκαναν τον επιχειρηματία από το Ηράκλειο που είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία του να αλλάξει γνώμη. Το ίδιο έκανε και άλλος ένας επιχειρηματίας της πόλης που είχε εξαφανιστεί επί 48 ώρες. Όμως, ένα νέο κορίτσι και ένας άνδρας στην Θράκη έβαλαν τέλος στις ζωές τους με τον ίδιο τρόπο μέσα σε λίγες ώρες!
Ο πρώτος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο είχε αφήσει ένα σημείωμα στο γραφείο του με το οποίο προανήγγελλε ότι θα αυτοκτονήσει λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει, ενώ προειδοποίησε τηλεφωνικά και την εφημερίδα «Πατρίς». Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του στην παραλία του Καρτερού και στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια. Τελικά, όμως, βρέθηκε στην περιοχή Γιούχτα των Αρχάνων και πείστηκε να εγκαταλείψει την πρόθεσή του και να τους ακολουθήσει.
Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν και Για τον δεύτερο επιχειρηματία είχε δηλώσει την εξαφάνισή του η οικογένειά του λέγοντας ότι το πρωί της Δευτέρας αποχαιρέτησε τους υπαλλήλους στο γραφείο του στο κέντρο του Ηρακλείου και έφυγε αφήνοντας τα κινητά του τηλέφωνα. Όμως, φαίνεται πως, όποια απόφαση κι αν είχε πάρει, άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και επικοινώνησε με την οικογένειά του το βράδυ της Τρίτης από την Παλαιόχωρα λέγοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και θα επέστρεφε.
Αντίθετα, η ερωτική απογοήτευση ήταν αρκετή για να βάλει τέλος στη ζωή της μια νέα και όμορφη κοπέλα μόλις 22 χρόνων από τα Φίλια της Ξάνθης! H νεαρή, που εργαζόταν στον Ίασμο, βρέθηκε απαγχονισμένη από ένα δέντρο σε ερημική τοποθεσία πίσω από ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς της!
Απαγχονισμένος βρέθηκε και ένας 36χρονος μουσουλμάνος μέσα στο σπίτι του στην Γαλήνη Κομοτηνής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα. Οι συγγενείς του κατέθεσαν ότι δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα και ήταν διαζευγμένος δίχως παιδιά ή υποχρεώσεις.


http://www.protothema.gr/