Μια πίτα με πολύ ζουμερή γέμιση.
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
220 γραμμ. αλεύρι (περίπου)
20 γραμμ. μαγιά μπίρας
130 γραμμ. πατάτες
2 αυγά
150 γραμμ. ζαμπόν
100 γραμμ. χοντροτριμμένο πεκορίνο
μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Διαλύστε τη μαγιά μπίρας σε 3 κουταλιές χλιαρό νερό.
2. Ρίξτε 4 κουταλιές αλεύρι σ’ ένα μπολ και ζυμώστε το με τη μαγιά προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό μέχρι το προζύμι να γίνει αρκετά μαλακό. Σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό χώρο.
3. Βράστε, ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ.
4. Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
5. Ρίξτε 180 γραμμ. αλεύρι σ’ ένα μπολ, ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε λίγο αλάτι, τον πουρέ, τα αυγά, 4 κουταλιές μαργαρίνη και το προζύμι.
6. Ζυμώστε δυνατά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που δεν κολλάει στο μπολ.
7. Προσθέστε το ζαμπόν, το πεκορίνο και πιπέρι και ζυμώστε λίγο.
8. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 18 εκ. με στεφάνι που ανοίγει. Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα, σκεπάστε την και αφήστε τη να φούσκωσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
9. Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετέ τη χλιαρή.
* Από τη Φράνκα Χατζηχρήστου
**ΦΩΤΟ:MONDARODI / IML IMAGE GROUP , ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.myself.gr/
Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
220 γραμμ. αλεύρι (περίπου)
20 γραμμ. μαγιά μπίρας
130 γραμμ. πατάτες
2 αυγά
150 γραμμ. ζαμπόν
100 γραμμ. χοντροτριμμένο πεκορίνο
μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Διαλύστε τη μαγιά μπίρας σε 3 κουταλιές χλιαρό νερό.
2. Ρίξτε 4 κουταλιές αλεύρι σ’ ένα μπολ και ζυμώστε το με τη μαγιά προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό μέχρι το προζύμι να γίνει αρκετά μαλακό. Σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό χώρο.
3. Βράστε, ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ.
4. Ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
5. Ρίξτε 180 γραμμ. αλεύρι σ’ ένα μπολ, ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε λίγο αλάτι, τον πουρέ, τα αυγά, 4 κουταλιές μαργαρίνη και το προζύμι.
6. Ζυμώστε δυνατά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που δεν κολλάει στο μπολ.
7. Προσθέστε το ζαμπόν, το πεκορίνο και πιπέρι και ζυμώστε λίγο.
8. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 18 εκ. με στεφάνι που ανοίγει. Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα, σκεπάστε την και αφήστε τη να φούσκωσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
9. Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετέ τη χλιαρή.
* Από τη Φράνκα Χατζηχρήστου
**ΦΩΤΟ:MONDARODI / IML IMAGE GROUP , ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.myself.gr/