Οι άνθρωποι που καταναλώνουν 3 ποτήρια μπύρας την ημέρα για διάστημα ετών αυξάνουν την πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου κατά 75%.
Όποιος έχει γονιδιακή ποικιλομορφία που ονομάζεται rs1230025, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 700%. Σε όσους φέρουν το γονίδιο και δεν καταναλώνουν μπύρα, ο αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο στομάχου είναι περίπου 30%. Το γονίδιο φέρουν 1 στους 5 ανθρώπους, δήλωσαν ερευνητές.
Νέα έρευνα του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας, στη Βαρκελώνη, ανέλυσε την κατανάλωση αλκοόλ και τα ποσοστά γαστρικού καρκίνου σε μισό εκατομμύριο Ευρωπαίους.
Ο καρκίνος του στομάχου συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες 65 και άνω.
H έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας για την έρευνα στον καρκίνο, έδειξε σχέση μεταξύ της μπύρας και του καρκίνου του στομάχου, αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά ότι η μπύρα ήταν η αιτία.
Στη συγκεκριμένη έρευνα το κρασί και τα σκληρά ποτά αθωώθηκαν όσον αφορά την αύξηση του κινδύνου καρκίνου στο στομάχι.
http://www.zougla.gr/
Όποιος έχει γονιδιακή ποικιλομορφία που ονομάζεται rs1230025, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 700%. Σε όσους φέρουν το γονίδιο και δεν καταναλώνουν μπύρα, ο αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο στομάχου είναι περίπου 30%. Το γονίδιο φέρουν 1 στους 5 ανθρώπους, δήλωσαν ερευνητές.
Νέα έρευνα του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας, στη Βαρκελώνη, ανέλυσε την κατανάλωση αλκοόλ και τα ποσοστά γαστρικού καρκίνου σε μισό εκατομμύριο Ευρωπαίους.
Ο καρκίνος του στομάχου συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες 65 και άνω.
H έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας για την έρευνα στον καρκίνο, έδειξε σχέση μεταξύ της μπύρας και του καρκίνου του στομάχου, αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά ότι η μπύρα ήταν η αιτία.
Στη συγκεκριμένη έρευνα το κρασί και τα σκληρά ποτά αθωώθηκαν όσον αφορά την αύξηση του κινδύνου καρκίνου στο στομάχι.
http://www.zougla.gr/