17 Μαρ 2011

Delicious & Light


Τρεις εύκολες και πεντανόστιμες σαλάτες


Σαλάτα με ντοματίνια και καππαρόφυλλα

Υλικά
(για 4 μερίδες)

3 φλιτζ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 φύλλα κάππαρης
4 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
10 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ 10 λεπτά πριν σερβίρετε τη σαλάτα.
2. Γαρνίρετε με μερικά έξτρα καππαρόφυλλα.


Σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και φρέσκια μοτσαρέλα

Υλικά
(για 4 μερίδες)

2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες (χωρίς κουκούτσι)
4 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα
Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στυμμένη
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
Ξύσμα από 1 λεμόνι για το φινίρισμα

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύετε με τη βινεγκρέτ.
2. Σερβίρετε την ψιλοκομμένη σαλάτα σε 4 πιάτα, βάζοντας από πάνω ένα μπαλάκι μοτσαρέλας και πασπαλίζοντας με το ξύσμα λεμονιού.


Σαλάτα με φακές και κατσικίσιο τυρί

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1 φλιτζ. φακές (προσοχή στα πετραδάκια αν χρησιμοποιήσετε βιολογικές)
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο ή γαλλική βινεγκρέτ
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζ. ντοματάκια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος και μαϊντανός
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση
1 Βράζετε τις φακές με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Πρέπει να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη λιώσουν, περίπου για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το καρότο μέχρι να καραμελώσει.
3. Βάζετε τα ντοματάκια και τα μυρωδικά (εκτός από το τυρί) μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Προσθέτετε το καρότο και τις φακές αφού πρώτα τις στραγγίσετε καλά.
4. Σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί σπασμένο.

http://www.stylista.gr/