27 Μαρ 2011

Κεμπάπ με γαρίδες και λαχανικά

Μια υπέροχη βραδινή πρόταση με λίγες θερμίδες.


Μερίδες: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 18 λεπτά

Υλικά
1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
1/3 φλιτζ. πράσινη στρογγυλή πιπεριά, σε χοντρά κομμάτια
1/3 φλιτζ. μελιτζάνα, σε χοντρά κομμάτια
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 φλιτζ. ντοματάκια
100 γραμμ. μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες
1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση
Προθέρμανε το γκριλ. Εν τω μεταξύ, ζέστανε ένα μικρό κατσαρολάκι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα και σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά περίπου.
Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το μείγμα μπαχαρικών, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Βγάλ’ το από τη φωτιά.
Βάλε σε καλαμάκια τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματάκια και τις γαρίδες.
Τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. Βάλε το καλαμπόκι σε ξεχωριστό κομμάτι αλουμινόχαρτο και κλείσ’ το καλά.
Βάλε τα δύο αλουμινόχαρτα στο γκριλ και ψήσ’ τα για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά τα καλαμάκια.
Ξετύλιξε το καλαμπόκι και βάλ’ το σε πιάτο. Πασπάλισε με σκόνη σκόρδου.
Ξετύλιξε τα σουβλάκια και βάλ’ τα πάνω από το καλαμπόκι.
Σερβίρισε με τα κομμάτια λεμονιού στο πλάι.


http://www.shape.gr/