Σε καλλιέργειες βακτηρίων θα μπορούσαν να αποθηκεύονται εκατομμύρια δεδομένα σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες οι οποίοι δε διστάζουν να ισχυριστούν πως όλες οι σημαντικές βιβλιοθήκες παγκοσμίως είναι ικανές να χωρέσουν σε μια σειρά μικροβίων!
Όπως είπε στο AFP ο ο Άλντριν Γιμ «αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κρατάς μακροπρόθεσμα μεγάλα σετ δεδομένων σε ένα κουτί με βακτήρια που διατηρείς στο ψυγείο».Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Γιμ, μεταγράφει στη γλώσσα του DNA τα 0 και 1 του υπολογιστή. Στη συνέχεια τοποθετείται σε βακτήρια Ε.coli τα οποία πολλαπλασιάζονται και αντιγράφουν την πληροφορία.
Βέβαια, αυτή η ιδέα είναι γνωστή περίπου δέκα χρόνια και μάλιστα πριν 4 χρόνια το Πανεπιστήμιο Κέιο εισήγαγε στο DNA ενός βακτηρίου τους χαρακτήρες της εξίσωσης E=mc2. Ωστόσο, η τωρινή επιστημονική ομάδα αποπειράται να αποθηκεύσει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και σύμφωνα με τον Γιμ μια σειρά βακτηρίων που φτάνουν σε μέγεθος ένα μπιζέλι είναι ικανά να αποθηκεύσουν μέχρι και 900 Terabyte!Επίσης, οι επιστήμονες μπορούν να συμπιέσουν δεδομένα, να τα χωρίσουν και να τα μοιράσουν σε αποικίες. Το μεγάλο θετικό αυτής της εξέλιξης είναι πως τα δεδομένα δε θα κινδυνεύουν από χάκερς.
«Οι χάκερ δεν μπορούν να σπάσουν τα βακτήρια. Όλα τα είδη υπολογιστών είναι ευάλωτα σε διακοπές ρεύματος και κλοπές δεδομένων. Τα βακτήρια όμως έχουν ανοσία στις κυβερνοεπιθέσεις» κατέληξε ο Άλεν Γιού που ανήκει στην ίδια επιστημονική ομάδα με τον Άλντριν Γιμ.
http://www.cosmo.gr/